Huiskamertheater met Rouler bij Sensire Den Ooiman 1/7

Op zondagmiddag 1 juli zijn twee afdelingen van Sensire Den Ooiman het podium van Theater Rouler uit Silvolde. De spelers gaan aan de slag als beoefenaars van beroepen die bewoners van het woon- zorgcomplex in hun werkzame leven op hun CV hadden staan.

Max Teernstra, stagiair Welzijn bij Sensire Den Ooiman, hield voorgesprekken met bewoners. Zijn input dient als inspiratie voor de spelers. “Het beroep dat iemand heeft uitgevoerd blijft altijd een herkenningspunt en een perfect onderwerp om over te praten. Dit merkte ik ook tijdens het inventariseren in de gespreksgroep met de geestelijk verzorger. Normaal wordt er minder gekletst, maar toen het over de beroepen ging, hadden we tijd te kort!”

Max ontdekte onder andere een naaister (“je mocht vroeger niet kletsen van de baas, maar wel zingen”),  een boer die de koeien met de hand melkte en een onderwijzeres die hielp met het opzetten van een school in het buitenland. Theater Rouler bestaat voornamelijk uit jongeren en maakt de voorstelling in één dag.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap