Oud=In/ editie 3, van 1/11 t/m 6/12

OUD=IN, over de kunst van het goed ouder worden

Goed ouder worden is een kunst waarin je je kunt bekwamen. Dat bleek uit de gesprekken binnen de verschillende filosofiegroepen van Oud=In. Vanaf 1 november start er weer een nieuwe ronde gesprekken onder leiding van vrijwilliger Jan Menderink. Zowel mensen die eerder meededen als nieuwe deelnemers zijn welkom. Omdat in de eerdere edities bleek dat de gekozen literatuur zoveel gespreksstof bood, heeft Jan ervoor gekozen globaal dezelfde opzet aan te houden.

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt. Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In november start voor de derde keer een filosofiegroep over dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Iedere sessie bespreekt de groep een hoofdstuk uit het boek ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op zekere leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt Schmid deze ideologie van de eeuwige jeugd: je moet niet altijd alles willen beïnvloeden, maar sommige dingen juist op zijn beloop laten. Daarnaast denken de deelnemers mee met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Bijvoorbeeld over het project Jonge Rotten over onderlinge beeldvorming tussen generaties.

Oud=In is 6 keer en start donderdagochtend 1 november op de Gruitpoort. Jan Menderink (vrijwilliger Lang Leve Kunst) is gespreksleider. Oud=In/ editie 3 vindt plaats op donderdagochtend van 11.00 uur tot 12.30 uur op de Gruitpoort. De data zijn 1, 8, 15, 22 en 29 november en 1 december. Er zijn geen kosten voor de deelnemers. Wilt u meepraten? Stuur dan een e-mail onder vermelding van ‘Oud=In/ editie 3 met uw naam, telefoonnummer en mailadres aan info@gruitpoort.nl

 

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap