Oud=In/ editie 3, van 18/10 t/m 22/11

OUD=IN, over de kunst van het goed ouder worden

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt. Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In oktober start voor de derde een filosofiegroep over dit thema onder de vlag van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. U bent van harte welkom om mee te praten.

Iedere sessie bespreekt de groep een hoofdstuk uit het boek ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op zekere leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt Schmid deze ideologie van de eeuwige jeugd: je moet niet altijd alles willen beïnvloeden, maar sommige dingen juist op zijn beloop laten. Daarnaast denken de deelnemers mee met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Hoe kan het programma inspelen op wensen van ouderen over wat ze nodig hebben om goed ouder te worden?

Oud=In is 6 keer en start donderdagochtend 18 oktober op de Gruitpoort. Jan Menderink (vrijwilliger Lang Leve Kunst) is gespreksleider. Oud=In/ editie 3 vindt plaats op donderdagochtend van 11.00 uur tot 12.30 uur op de Gruitpoort. De data zijn 18 oktober, 1, 8, 15 en 22 november (25 oktober onder voorbehoud). Er zijn geen kosten voor de deelnemers. Wilt u meepraten? Stuur dan een e-mail onder vermelding van ‘Oud=In/ editie 3 met uw naam, telefoonnummer en mailadres aan info@gruitpoort.nl

 

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap