Prijsuitreiking De Rode Loper

Vanwege de wens om in het kader van het 50 jarig jubileum iets met ouderen te doen, zocht Amphion contact met de Gruitpoort. Dat mondde uit in een schrijfwedstrijd met  leerlingen van het Rietveldlyceum en het Ulenhofcollege over het uitgaansleven van hun opa's en oma's en andere ouderen.

Dit jaar viert Amphion haar 50 jarig jubileum met een feestelijk weekend in september. In de aanloop daarnaartoe organiseert de schouwburg diverse activiteiten. Vanwege de wens om ook iets voor ouderen te doen zocht Amphion contact met Lang Leve Kunst en Naoberschap (LLK) van de Gruitpoort. Uit deze samenwerking ontsprong een schrijfwedstrijd voor 150 leerlingen van het Rietveld Lyceum en 120 leerlingen van het Ulenhof te Doetinchem genaamd De Rode Loper. Leerlingen gingen in gesprek met hun opa of oma en sommigen ook met 65+’ers die zich vrijwillig hadden opgegeven voor het literaire project. In totaal spraken ze meer dan 100 ouderen.

De leerlingen kregen de opdracht om ouderen te bevragen over het uitgaansleven van pakweg een halve eeuw geleden. Hoe vierden ze feest, wat ging er vooraf aan een uitgaansavond? Grootouders bleken lang niet zo braaf als gedacht! Verhalen over een eerste kus, het ontmoeten van een grote liefde of het beleven van avonturen met vrienden, kwamen boven. De gesprekken leverden flink wat verhaalstof op.

Tijdens de feestelijke prijsuitreikingen lazen de leerlingen hun verhaal voor aan de ouderen en werden de prijswinnende verhalen bekend gemaakt, uitgekozen door een deskundige jury.

De verhalen van winnaressen Romy Thijssen ( Rietveldlyceum) en Elise Fraikin  ( Ulenhof) zijn te lezen de website van de Gruitpoort, het Rietveldlyceum en het Ulenhof.

 

Klik hieronder voor de verhalen:

Lang haar bij jongens komt altijd goed van pas (Romy Thijssen, Rietveld college)

Ik denk nog vaak aan deze vrijdagavond, 1955 (Elyse Fraikin, Ulenhof college)

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap