Contact maken via muziek: workshop vrijwilligers Den Ooiman 3/9

Op 3 september organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap in samenwerking met Sensire een nieuwe workshop voor vrijwilligers in de zorg bij Den Ooiman. Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij neemt hen mee langs diverse mogelijkheden om muziek toe te passen in de praktijk van het vrijwilligerswerk.

Als vrijwilliger in de zorg voor mensen met dementie maak je veel mee. Soms loopt alles op rolletjes en soms lukt het wat minder goed om mensen mee te krijgen. Met Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij gaan vrijwilligers in deze workshop op onderzoek uit naar antwoord op de vraag hoe ze muziek in kunnen zetten bij het maken van echt contact. Door een muziekje op te zetten tijdens het ontbijt? Misschien door een repeterende zin te gebruiken of iets te neuriën? En wat kun je doen met je stem om iemand rustig te maken of op te monteren?

Tijdens deze workshop gaan zorgvrijwilligers actief aan de slag. Het is niet nodig om goed te kunnen zingen. Ook vrijwilliger bij Den Ooiman en geïnteresseerd? Aanmelden kan via Cindy Herberts, c.herberts@sensire.nl. Deelname is gratis. Er is plek voor 18 deelnemers.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap