Workshop Smakelijk Schrijven, herinneringen aan de keukentafel 5/10

Als je je ogen dicht doet en aan de keuken denkt van je ouderlijk huis, welke geuren ruik je dan? Wat was het lekkerste kostje dat je moeder of oma vroeger kookte? Wat vond je vreselijk maar moest je eten? Wat waren de gebruiken aan tafel en wat stond er in de moestuin? Welke producten uit de streek werden vroeger thuis gegeten? Over dit soort eetherinneringen organiseert Lang Leve Kunst en Naoberschap op 5 oktober een schrijfworkshop in de Gruitpoort.

Tijdens de workshop neemt schrijfdocente Lieke Deelstra je mee op weg naar een verhaal op papier over bijzonderheden die je nog weet over eten in je jeugd. Allerlei soorten herinneringen, “van zaadje tot gerecht”, dienen ter inspiratie voor een verhaal dat je meteen opschrijft. Een aantal van deze verhalen zal op een ander moment opgenomen worden en vervolgens te horen zijn op de Streekproductenmarkt in Doetinchem op 28 oktober.

Schrijf je mee? De workshop Smakelijk Schrijven is op vrijdagmiddag 5 oktober van 14 tot 16.30 uur in de Gruitpoort in Doetinchem. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@gruitpoort.nl o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer.

 

Smakelijk Schrijven wordt georganiseerd in cocreatie met Lekker Van Eigen Bodem in het kader van LKKR Doetinchem.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap