Besloten filmvoorstelling Garden of Life voor vrijwilligers 28/10

Als vrijwilliger weet je hoe waardevol het is om samen met ouderen mooie kunstmomenten te beleven. Dat is de kracht van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Dit jaar hebben we al weer meer dan 3000 ouderen bereikt. Met dans, zang, verhalen vertellen, schrijven en voorlezen, gedichten maken, fotografie, multimedia, beeldende kunst, theater en filosofie … voor ieder wat wils! Zonder jou en al die andere betrokken vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

Om onze waardering voor jou uit te spreken willen graag iets terug doen. Daarom nodigen we je uit voor een besloten filmvoorstelling.

Zondagmiddag 28 oktober

Gruitpoort, Doetinchem

van 14.00 uur tot ca 15.30 uur

Film Garden of Life

Entree en pauzedrankje word je aangeboden

 

Aansluitend is alleen voor zangers van Zang aan Huis

van ca. 15.45 uur tot 16.45 uur

Kringgesprek én informele bijeenkomst
 

Tijdens de middag is er gelegenheid om afscheid te nemen van Brenda Losekoot. Brenda is voorlopig als vrijwilliger gestopt omdat ze een baan gevonden heeft. We zijn heel blij voor haar! Ze heeft drie jaar bij ons ‘op kantoor’ gewerkt en zich enorm ingespannen voor de coördinatie voor allerlei projecten. Vooral de zangers van Zang aan Huis kennen haar.

Aanmelding

Geef per mail door aan info@gruitpoort.nl of je van de uitnodiging gebruik wilt maken. Zangers aan huis, laat ons ook even weten of je aan het nagesprek wilt deelnemen.


Garden of Life

De oude man en de tuin. Een bijzonder, puur en ontroerend portret van een oude man die zijn einddagen doorbrengt in zijn tuin.

Alzheimer heeft van de wereldreiziger een beschouwende tuinman gemaakt. Terwijl de seizoenen verglijden, keert Leo langzaam weer terug naar het begin. Alsof je het omgekeerde proces van het opgroeien van een kind van nabij meemaakt, versterkt door het verkleuren en kaal worden van de natuur. ‘Planten doen allemaal hun best’, legt Leo uit aan het begin van de zomer, terwijl zijn handen onderzoekend glijden langs een manshoge struik, ‘Ze zijn net als kleine kinderen. Wees aardig, wees zacht, maar verwacht geen dingen waaraan ze niet kunnen voldoen.’ Meerdere malen op een dag maakt Leo een ronde langs de bloemen en struiken en inspecteert zorgvuldig iedere verandering. Hij voelt aan blaadjes, volgt met zijn handen kronkelende stammen naar hun oorsprong en verwijdert aandachtig, takje voor takje, alles wat plaats moet maken voor nieuwe groei. Gefascineerd door de tederheid waarmee Leo omging met de planten en bloemen en hoe dat samen viel met zijn Alzheimer en het verlies van controle over zijn leven, besloot bekroond filmmaker Marco Niemeijer zijn schoonvader een jaar lang te filmen in zijn tuin. De ex-leraar weet zijn eigen situatie in het begin nog vaak raak en poëtisch te duiden. ‘Eigenlijk ben ik een vluchteling’. Terwijl ook dat minder wordt en de verwarring en aftakeling toenemen, ontkom je toch ook niet aan een gevoel van schoonheid en verbondenheid van onszelf met de natuur. In al zijn intimiteit staan Leo en de tuin voor iets groters. Een hele bijzonder film. Over het langzame verdwijnen van oude mensen en hoe we hierin verbonden zijn met de natuur.

Trailer Garden of  Life Zie link >>

Nederland 2017 | Marco Niemeijer | 72 min.

 

 

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap