Slowdaten op het jongerencentrum 11/2

Op maandag 11 februari van 15 tot ca 17 uur, is de tweede Slowdate van dit jaar, een gesprek tussen jong en oud, op het jongerencentrum van de Gruitpoort. Het thema wordt binnenkort bekend gemaakt. Geef je op en praat mee!

Aanmelden
Iedereen is welkom om. Er is plaats voor ongeveer 8 ouderen en 8 jongeren. Aanmelden kan via info@gruitpoort.nl onder vermelding van Slowdate 11/2

Kosten
Er is geen entree. Wel vragen we ter plekke om een kleine vrijwillige bijdrage.

Maandelijkse Slowdates
De volgende Slowdates zijn op maandagmiddag 11 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni en 8 juli. Er is telkens een ander onderwerp en de locatie is ook wisselend. Info wordt nog bekend gemaakt.

Partners
De Slowdates worden georganiseerd door Lang Leve Kunst en Naoberschap en het Jongerencentrum van de Gruitpoort. De Slowdates worden mogelijk gemaakt door een genereuze gift van het Oranje Fonds.

Intergenerationeel programma
De Slowdates zijn onderdeel van een breder intergenerationeel programma van de Gruitpoort. Ouderen en jongeren leven vaak in eigen werelden (bubbels). Met dit programma wil de Gruitpoort die werelden met elkaar in contact brengen omdat we van mening zijn dat mensen van verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat mensen zich in elkaar moeten inleven en om soms over vooroordelen heen te stappen. Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat generaties samen een hechte gemeenschap vormen. De Leyden Academy voert een onderzoek naar methodes om onderlinge beeldvorming tussen generaties te beïnvloeden.

Oranje Fonds
De Slowdates worden mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap