Slowdaten op het jongerencentrum 14/1

 

Jongeren en ouderen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen, nemen de tijd om elkaar te ontmoeten, dat is de essentie van een Slowdate. Het afgelopen seizoen organiseerde de Gruitpoort de eerste Slowdates. Die smaakten naar meer en daarom gaan we er een traditie van maken. Vanaf januari is er iedere maand een Slowdate. De eerste bijeenkomst is op maandag 14 januari van 15.00 uur tot ca 17.00 uur, op het jongerencentrum van de Gruitpoort.

Deze Slowdate start met een presentatie van één van de jongeren over iets dat hem of haar bezighoudt. Bijvoorbeeld over een hobby, een speciale interesse of een vraag aan de ‘andere generatie’. Het programma wordt een mix van praten, luisteren en een kleine activiteit. De jongeren zorgen voor iets lekkers waarvan ze denken dat de ouderen dat niet kennen.

Aanmelden
Iedereen is welkom om. Aanmelden kan via info@gruitpoort.nl onder vermelding van Slowdate 14/1

Kosten
Er is geen entree. Wel vragen we ter plekke om een kleine vrijwillige bijdrage.

Maandelijkse Slowdates
De volgende Slowdates zijn op maandagmiddag 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni en 8 juli. Locatie en programma wordt later bekend gemaakt.

Partners
De Slowdates worden georganiseerd door Lang Leve Kunst en Naoberschap en het Jongerencentrum van de Gruitpoort. De Slowdates worden mogelijk gemaakt door een genereuze gift van het Oranje Fonds.

Intergenerationeel programma
De Slowdates zijn onderdeel van een breder intergenerationeel programma van de Gruitpoort. Ouderen en jongeren leven vaak in eigen werelden (bubbels). Met dit programma wil de Gruitpoort die werelden met elkaar in contact brengen omdat we van mening zijn dat mensen van verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat mensen zich in elkaar moeten inleven en om soms over vooroordelen heen te stappen. Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat generaties samen een hechte gemeenschap vormen. De Leyden Academy voert een onderzoek naar methodes om onderlinge beeldvorming tussen generaties te beïnvloeden.

Oranje Fonds
De Slowdates worden mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap