Fondsen enthousiast over Jonge Rotten

Ouderen en jongeren leven vaak in eigen werelden. De Gruitpoort wil die werelden met elkaar in contact brengen omdat mensen van verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat mensen zich in elkaar moeten inleven en om soms over vooroordelen heen te stappen.

Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat generaties samen een hechte gemeenschap vormen. Daarom organiseert de Gruitpoort (vanuit Lang Leve Kunst en het Jongerencentrum) Jonge Rotten. De Leyden Academy zal onderzoek doen hoe de activiteiten van Jonge Rotten de onderlinge beeldvorming tussen generaties beïnvloedt.

Vanaf januari komen er door het hele jaar gemeenschappelijke activiteiten voor jongeren en ouderen. De activiteiten zijn op middelbare scholen, op het jongerencentrum, in woonzorgcentra voor ouderen en bij mensen thuis. Machteld van der Meij, programmaleider van Lang Leve Kunst van de Gruitpoort: “Soms heb je een vondst waarvan je op voorhand aanvoelt: dit gaat iets geweldigs worden. Nog voor we echt begonnen zijn aan Jonge Rotten, hebben we als Gruitpoort al het gevoel dat dit een parel van een project gaat worden, dat we ‘beet’ hebben.” Dat blijkt onder andere uit de positieve reacties van verschillende fondsen.

De twee grootste fondsen die Jonge Rotten gaan ondersteunen zijn het VSBfonds en het Oranjefonds.
Het VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap