Dansuurtje met Maxime van 31/1 tot 14/2

DANSUURTJE MET MAXIME

 

Bewegen en dansen en genieten van muziek

 

Het Dansuurtje met Maxime wordt enthousiast ontvangen in de verzorgingstehuizen, reden te meer om in 2019 weer een kleine tour te houden!  Maxime zal in januari dansen in de huiskamers van Croonemate en Schavenweide te Doetinchem en eind januari/ begin februari bij Den Ooiman in Doetinchem. Zij komt samen met een team dansvrijwilligers om met de bewoners te genieten van de muziek, te luisteren naar wat muziek te zeggen heeft en natuurlijk om zelf te dansen en mee te bewegen. Het Dansuurtje wordt georganiseerd door het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Familieleden of vrienden die willen ondersteunen, zijn uiteraard welkom om mee te doen. Graag aanmelden via de locatie.

 

Maxime Kroot
Het dansuurtje wordt gegeven door Maxime Kroot. Zij is als dansdocente afgestudeerd aan ArtEZ. Maxime zegt: “Je herkent mij aan mijn enthousiasme en passie voor dans. Voor mij is een dag niet gedanst, een dag niet geleefd! Fijne muziek, een goede dosis creativiteit en een lekkere flow zijn de elementen die het dansgevoel geven. Ik heb er veel zin in om mijn dansgevoel met u te delen.”

 

Dansen is gezond

Sporten en bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven, voor mensen met dementie vertraagt het de mentale achteruitgang. Maxime zet de muziek aan en bewoners gaan spontaan bewegen, waarbij familieleden die meedansen weer even op andere wijze positief contact kunnen maken met hun geliefde.

 

 

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap