Zingen met Suus op St Elisabeth, vanaf 8/5

Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. In mei en juni komt ze wekelijks naar St. Elisabeth in Doesburg om te zingen met mensen met dementie én hun familie. St Elisabeth is een locatie van Attent, Zorg en Behandeling en partner van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert.

Suus kent honderden liedjes en heeft voor iedere gelegenheid wel een liedje paraat. Voor als de zon schijnt of voor wanneer het regent, voor als er koffie wordt gedronken, voor als iemand een goede bui heeft of juist niet en voor als er iets te vieren valt. Ze begeleidt de liedjes op gitaar of piano. Suus is professioneel musicus, maar is ook als vrijwilliger betrokken bij het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Dat muziek positieve gevoelens oproept, is een breed gedragen opvatting van zorgprofessionals en wordt ook wetenschappelijk onderbouwd. Muziek verbindt en activeert, samen zingen is gezond! De kracht van muziek is sterk en kan herinneringen, emoties en verhalen oproepen.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap