Deelnemers gezocht! Voor de gespreksgroep: OUD =IN van 7/5 t/m 4/6

OUD=IN, over de kunst van het goed ouder worden

Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de vraagstukken die je tegenkomt. Socrates zei al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”. Oud=In draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar ‘de kunst van het goed ouder worden’. In mei start weer een gespreksgroep met filosofische insteek, dit keer op zorgcentrum Croonemate te Doetinchem. U bent van harte welkom om mee te praten!

 Iedere sessie bespreekt de groep een thema die de gespreksleider zal aandragen uit de filosofie.  Zo zal hij o.a. onderwerpen gebruiken uit de boeken ‘Een kleine filosofie van het ouder worden’ van filosoof Wilhelm Schmid of uit 'De kunst van het goed ouder worden' door Joep Dohmen en Jan Baars .  Zij citeren onder andere Goethe: ‘Wat je hebt meegemaakt, weet je te waarderen, het meest door de denkende en nadenkende mens op hoge leeftijd; hij voelt vol vertrouwen en welbehagen dat niemand hem dat kan afpakken’. Graag gaan wij over dergelijke uitspraken in gesprek. Wat betekent ouder worden nou eigenlijk? Zoals Dohmen het zich afvraagt: ‘is het een kwestie van vooral proberen jong te blijven of heeft de ouderdom zijn eigen onvervreemdbare kwaliteiten?’.

Oud=In is een serie van 5 keer en start dinsdagochtend 7 mei op de dagactiviteitenafdeling van zorglocatie Croonemate te Doetinchem. Gespreksleiders zijn Jan Menderink en Okkie Klinkspoor. Zij zijn vrijwilligers bij Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Oud=In start met koffie en thee om 10:00 en duurt tot 11:30. De data zijn 7 , 14 ,21, 28 mei en 4 juni. Er zijn geen kosten voor de deelnemers. Wilt u meepraten? Stuur dan een e-mail onder vermelding van ‘Oud=In/ editie Croonemate met uw naam, telefoonnummer en mailadres aan info@gruitpoort.nl

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap