Slowdate: aan de slag, 20/5

Jongeren en ouderen nemen de tijd om elkaar écht te ontmoeten, dat is wat we met de Slowdate willen. Dit keer doen we dat niet door te praten maar door met elkaar aan de slag te gaan onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp. Zo leren we elkaar ook van een andere kant wat beter kennen. Koppels van jong en oud maken een klein kunstwerk. Wat we gaan doen, is nog een verrassing,  maar het staat wel vast, dat Berna voortborduurt op gespreksonderwerpen van voorgaande Slowdates. Ook wie nog niet eerder aan een Slowdate mee heeft gedaan, is van harte welkom. Tussendoor is er natuurlijk weer een kleine proeverij.

De Slowdate is op maandagmiddag  20 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur op de Gruitpoort. Zin om mee te doen? Meld je aan via info@gruitpoort.nl onder vermelding Slowdate 20/5. Er is plaats voor ongeveer 10 ouderen en 10 jongeren en er zijn geen kosten aan verbonden.

De Slowdates worden georganiseerd op het jongerencentrum van de Gruitpoort. De volgende Slowdates zijn gepland op 3 juni, 17 juni, 8 juli, 2 september, 9 september, 7 oktober, 14 oktober, 4 november, 11 november en 2 december.

Jonge Rotten
De Slowdates zijn onderdeel van Jonge Rotten, een programma van de Gruitpoort waarbij het contact en de wisselwerking tussen verschillende generaties centraal staan. Mensen van verschillende generaties kunnen iets van elkaar opsteken en iets  voor elkaar betekenen. De Gruitpoort wil hen graag met elkaar in contact brengen. Juist in een regio als de Achterhoek met zijn vergrijzing en ontgroening is het belangrijk dat verschillende generaties samen een hechte gemeenschap vormen. Je kunnen inleven in de belevingswereld van de ander en over  vooroordelen heen kunnen stappen zijn belangrijke ingrediënten om nader tot elkaar te komen. Dit gedachtegoed is het fundament onder het project Jonge Rotten.

De Leyden Academy zal onderzoek doen naar de invloed van de activiteiten van Jonge Rotten op de beeldvorming tussen generaties.

In 2019 zijn er meerdere gemeenschappelijke activiteiten voor jongeren en ouderen. Ze vinden plaats op middelbare scholen en het jongerencentrum, in bejaardenhuizen en bij mensen thuis.

 

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap