Zomerkriebels, hele zomer

ZOMERKRIEBELS

Deze zomer spant Lang Leve Kunst en Naoberschap zich in om allerlei extra activiteiten te organiseren. Met hulde aan alle vrijwilligers! Liederen, verhalen, muziek en beweging, beeldende kunst en een kleine theatervoorstelling, alles heeft een zomers jasje.

Zomerkriebels zijn activiteiten in zomerse sferen. Veel woonzorgcentra in de Achterhoek hebben zich ervoor ingetekend. De zangers van Zang aan Huis hebben een bundel met zomerse liedjes en een tas voor zomerattributen op zak. Suus Bijleveld stelde de zangbundel samen. Dansdocente Evelien ter Maat zorgt voor zomerse bewegingen bij liedjes. Okkie Klinkspoor zocht verhalen en gedichten in zomerse sferen uit. Ze worden overal voorgelezen. Jannie Nijland en Marian Velthausze hebben een theatervoorstelling gemaakt. En Randa Haji gaat samen met Liesbeth Giessen de hele zomer portretten schilderen.

In de zomervakantie zijn er veel organisaties die een pauze inlassen in hun activiteitenprogramma. Voor ouderen betekent deze pauze vaak dat zij minder aanspraak hebben. Het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en het RCOAK vinden dat we daar samen iets aan kunnen doen. Daarom hebben ze een aantal initiatieven die zij kennen uitgenodigd om een plan in te dienen om ook in de grote vakantieperiode activiteiten te organiseren. Lang Leve Kunst en Naoberschap, het ouderenprogramma van de Gruitpoort werd ook benaderd. Het programma Zomerkriebels was het resultaat.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap