Workshop Lenteprenten, Doesburg 19/3

Attent organiseert dit seizoen verschillende kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht. Donderdag 19 maart is er weer een workshop speciaal voor familie en vrijwilligers: Lenteprenten door de Doesburgse kunstenares Ine de Laak.
Hoe
leuk is het om als je op bezoek komt een prentenboek mee te nemen! Wat zie je allemaal? Wat valt het eerste op? Wat zie je voor kleuren? Waar doet het je aan denken? Over dat soort onderwerpen gaat deze workshop. De workshop wordt verzorgd door Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort in Doetinchem.

Informatie

Er is plek voor 18 deelnemers. Specifieke ervaring is niet nodig. De eerste workshop is een kennismaking. Daarna ga je aan de slag op St. Elisabeth of de Hessegracht. Wellicht ken je al bewoners of heb je familie met wie je zelf aan de slag wilt. Anders regelen we dat met een paar andere vrijwilligers mensen op een huiskamer bezoekt. We ronden het project af met een afsluitende bijeenkomst.

Datum: donderdag 19 maart (kennismaking) en 14 mei (afronding)
Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: Grotenhuys, Doesburg
Aanmelden bij aanmeldenworkshop@attentzorgenbehandeling.nl onder vermelding van ‘Lenteprenten’
Aanmelden vóór: 12 maart

Ine de Laak

Beeldend kunstenares Ine de Laak is een meester als het er omgaat prenten en platen te laten spreken. Je zult verbaasd zijn over hoeveel gespreksstof je met haar vindt. Voor de workshop is het leuk als je een mooi tijdschrift of prentenboek meeneemt (de bibliotheek staat er mee vol!), maar het hoeft niet. Ine zorgt zelf ook voor allerlei prenten.
“Kunst is geen Kunstje. Door er goed naar te kijken worden je ogen geopend. Dan is het genieten en daar gaat het me om bij LENTEPRENTEN!” Dat zegt Ine de Laak. Veelzijdig als ze is, werkt ze als werkplaatsleider en persoonlijk begeleider bij de Weefgroep in het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast is ze als docent betrokken bij uiteenlopende kunstprojecten. Ze woont in Doesburg.

Attent Doesburg Buitenste Binnen
Attent Zorg en Behandeling maakt zich sterk om culturele activiteiten vóór en mét ouderen te organiseren. Samen kunst beleven, daar draait het om. Dat dit bovendien een positief effect heeft op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen, is mooi meegenomen!
Attent Doesburg Buitenste Binnen is ontstaan dankzij de samenwerking van Attent, zorg en behandeling, Lang Leve Kunst van de Gruitpoort Doetinchem en het Achterhoekse Cultuur- en Erfgoedpact waar de gemeente Doesburg partner van is. Ook de Bibliotheek West- Achterhoek is actief betrokken. Zij sloegen de handen ineen met als resultaat dat er in de Culturele Hanzestad Doesburg nu óók culturele activiteiten voor de bewoners van Attent georganiseerd worden.

LANG LEVE KUNST EN NAOBERSCHAP
Deze workshops worden georganiseerd in samenspraak met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Attent is één van de partners van dit programma dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. De andere partners zijn Markenheem, Sensire, Attent, Herbergier, Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. Het programma is mogelijk dankzij het RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit. Zie link over-ons

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap