Zingend door de dag, Doesburg 27/2

Attent Doesburg Buitenste Binnen is een jaarprogramma in de Culturele Hanzestad Doesburg met kleinschalige culturele activiteiten voor de bewoners van St. Elisabeth en Hessegracht. Op Donderdagmiddag 27 januari organiseren we daarom de (tweede) workshop Zingend door de dag o.l.v. Pieternel van Amelsfoort.

Als vrijwilliger of als familie maak je veel mee in de zorg voor mensen met dementie. Soms loopt alles op rolletjes, maar soms is het wat lastiger om iemand mee te krijgen. Met Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij ga je in deze workshop op onderzoek uit naar antwoord op de vraag hoe je muziek in kunt zetten bij het maken van echt contact. Door een muziekje op te zetten tijdens het ontbijt? Misschien door een repeterende zin te gebruiken of iets te neuriën? En wat kun je doen met je stem om iemand rustig te maken of op te monteren?

Informatie
Er is plek voor 18 deelnemers. Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag en verken je de aanpak van Pieternel. Het is niet nodig dat je ervaring hebt met zingen, iedereen is welkom.  De eerste workshop is een kennismaking. Daarna ga je aan de slag op St. Elisabeth of de Hessegracht. Wellicht ken je al bewoners of heb je familie met wie je zelf aan de slag wilt. Anders regelen we dat met een paar andere vrijwilligers mensen op een huiskamer bezoekt. We ronden het project af met een afsluitende bijeenkomst.

Datum: donderdag 27 februari (tweede workshop)
Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: Grotenhuys, Doesburg
Aanmelden bij aanmeldenworkshop@attentzorgenbehandeling.nl onder vermelding van ‘Zingend door de dag'
Aanmelden vóór: 20 februari

Pieternel van Amelsvoort
Pieternel van Amelsvoort is Diva Dichtbij sinds 2006. Diva Dichtbij brengt professionele zang naar huiskamers van verpleeghuizen. Door middel van zang en persoonlijke aandacht wordt aan langdurig zieken verlichting gegeven. Pieternel studeerde zang aan het conservatorium Utrecht en maakt eigen muziektheatervoorstellingen. Ze werkt als koordirigente en zanglerares en geeft vaker workshops als deze in het land.

Attent Doesburg
Attent Zorg en Behandeling maakt zich sterk om culturele activiteiten vóór en mét ouderen te organiseren. Samen kunst beleven, daar draait het om. Dat dit bovendien een positief effect heeft op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen, is mooi meegenomen!
Attent Doesburg Buitenste Binnen is ontstaan dankzij de samenwerking van Attent, zorg en behandeling, Lang Leve Kunst van de Gruitpoort Doetinchem en het Achterhoekse Cultuur- en Erfgoedpact waar de gemeente Doesburg partner van is. Ook de Bibliotheek West- Achterhoek is actief betrokken. Zij sloegen de handen ineen met als resultaat dat er in de Culturele Hanzestad Doesburg nu óók culturele activiteiten voor de bewoners van Attent georganiseerd worden.

LANG LEVE KUNST EN NAOBERSCHAP
Deze workshops worden georganiseerd in samenspraak met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Attent is één van de partners van dit programma dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. De andere partners zijn Markenheem, Sensire, Attent, Herbergier, Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. Het programma is mogelijk dankzij het RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit. Zie link over-ons

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap