NIEUW: Schrijverspoule Verhalenoogst 4/10 en 11/10

NIEUW: Schrijverspoule Verhalenoogst

Heb jij al eens meegeschreven met Verhalenoogst? En genoten van het effect dat je verhaal had op een oudere? Vaak verrassend en ontroerend, voor beide partijen! Heb je nog niet eerder meegedaan, maar heb je wel interesse? Dan is deze oproep ook aan jou gericht!

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 25 keer op allerlei locaties in de West Achterhoek verhalen geschreven over herinneringen van ouderen.

We hebben de laatste edities gemerkt, dat er veel schrijvers zijn die liever best zelfstandig en op ‘eigen tijdstippen’ aan de slag willen. Tot nu toe organiseerden we Verhalenoogst telkens groepsgewijs op een vaste momenten Ook wij voelen wel voor een flexibeler vorm. Kortom: tijd om Verhalenoogst in een nieuw jasje te steken!

Opzet Schrijverspoule Verhalenoogst
Samen met een andere schrijver ga je naar een locatie, waar ieder met één oudere in gesprek gaat, twee weken achter elkaar. In de derde week wordt het verhaal, net zoals in de “oude” vorm van Verhalenoogst, voorgelezen aan de vertellers. Één editie duurt dus 3 weken.

Jij geeft aan in welke maand, op welke dag(en) en welk dagdeel je inzetbaar bent. Je kunt ook aangeven als je met een bepaalde persoon op pad wilt. Alle schrijvers nemen we op in een schrijverspoule.

Aan de hand van deze gegevens maken wij een indeling en zoeken een bijpassende locatie.

Van oktober 2019 tot mei 2020 gaan we met deze opzet aan de slag, zonder docent en in tweetallen.

Beslagen ten ijs komen!
Ter voorbereiding op deze nieuwe manier van werken hebben we twee bijeenkomsten gepland, bedoeld voor mensen die al vaker hebben meegedaan èn voor nieuwelingen! De bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar we juichen het natuurlijk toe als je komt!

* 4 oktober 2019 Thee met verhalenoogst
van 14.30 tot 16 uur in de Gruitpoort
Inspiratie opdoen
We wisselen ervaringen uit, leggen nog even uit wat de bedoeling is en geven een kleine bloemlezing uit verhalen die al geschreven zijn.
Aanmelding: Info@gruitpoort.nl
o.v.v
. Inspiratieworkshop Verhalenoogst 4/10

* 11 oktober 2019 Een workshop met twee onderdelen
van 14 tot 17 uur in de Gruitpoort
1. Lieke Deelstra over hoe je aanpak op de locatie kan zijn. Hoe krijg je mensen aan het praten? Wat kun je doen als het niet zo gemakkelijk gaat? Waar zou je het over kunnen hebben? We gaan oefenen en concreet aan de slag.

2.Beatrijs Ouwehand richt zich op het schrijven zelf. Hoe schrijf je je verhaal interessant op? Waar moet je aan denken? Hoe ga je om met beladen verhalen? Ze laat je onder andere ervaren welke schrijftechnieken je toe kunt passen.

Aanmelding: info@gruitpoort.nl
o.v.v. inspiratieworkshop Verhalenoogst 11/10

Lijkt je dit wat?
Geef je dan op voor één of beide data. Je kan je vanaf nu ook opgeven voor de Schrijverspoule. Geef je op via info@gruitpoort.nl en vermeld wanneer en desgewenst met wie je aan de slag wilt.

 

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap