PIEP en KRAK 1/10

PIEP EN KRAK

Jong en oud danst, beweegt en geniet samen van muziek.

 

Samen dansen, bewegen en luisteren naar wat de muziek te zeggen heeft, daar gaat het om bij PIEP en KRAK. Kleuters en ouderen ontmoeten elkaar op speelse en ontspannen wijze en groeien door elkaars aanwezigheid. Plezier en samen genieten staat voorop!

Op  1, 8 en 15 oktober zullen kleuters van Basisschool de Leemvoort uit Westendorp komen dansen in verpleeghuis Den Es- Azora te Varsseveld.  Het Dansuurtje wordt begeleid door dansdocente Maxime Kroot. 

Het Dansuurtje van Maxime is op de verzorgingscentra reeds een groot succes. Maxime raakt mensen als ze beweegt en danst op de prachtige muziek. Ook mensen met dementie weet zij als vanzelf te verleiden om in beweging te komen. Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap is dan ook heel blij met de belangstelling van ouderen voor het Dansuurtje omdat bewegen bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en goede mentale conditie.

De afdeling Lang Leve Kunst van de Gruitpoort maakt zich hard voor het verbinden van generaties en gelooft in een samenleving die met elkaar i.p.v. naast elkaar leeft! Het Dansuurtje is bij uitstek geschikt om met jong en oud samen te doen.

Dansdocente Maxime Kroot zegt hierover: ‘In het dansen met kinderen en ouderen is het contact maken een belangrijk onderdeel, het dansen is een ervaring, een ontmoeting, een verrassing die nieuwe mogelijkheden biedt. De kleine kinderen brengen vrolijkheid, verbazing en beweging met zich mee. Ze verwonderen zich vol fantasie over de wereld en staan open in het contact naar ouderen. De ouderen worden meegenomen in deze verwondering, de nieuwsgierigheid en openheid om te ontdekken, in beweging, op mooie muziek en vooral in contact met elkaar. Ik vind het bijzonder om deze groepen bij elkaar te brengen met dans!’

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap