Kennismakingsavond Slowdate Overnight, 17/10

Drie dagen en drie nachten optrekken met mensen van een andere generatie: hoe leuk is dat? Wat gebeurt er als je zo lang op elkaars lip zit? Kan het gezellig worden en ook blijven? Hoe kom je de tijd door?  Ontstaan er bijzondere contacten, kunnen vooroordelen op de schop? De Gruitpoort gaat de uitdaging aan! Jij ook? We zoeken 6 jongeren (tussen pakweg 16 en 26 jaar) en 6 ouderen (65+) die mee willen doen aan de Slowdate Overnight. De laatste kennismakingsavond voor geïnteresseerden is donderdagavond 17 oktober op de Gruitpoort. De uiteindelijke groep verblijft samen met begeleider Boaz Boele van donderdag 24 oktober 17.00 uur tot zondag 27 oktober 17.00 uur op de Gruitpoort. De Slowdate Overnight wordt met een feestelijke bijeenkomst met publiek afgesloten.

Het programma
Eigenlijk is er geen uitgewerkt programma, want de Slowdate Overnight wordt een gemeenschappelijke expeditie. Dat betekent dat er weinig van te voren vastligt. Boaz draagt wel allerlei ideeën aan, maar de deelnemers bepalen uiteindelijk zelf de invulling van het programma. Mogelijkheden te over en tijd genoeg om elkaar te ontmoeten, in gesprek te raken, activiteiten te ontplooien. Samen voor de maaltijden zorgen hoort er uiteraard ook bij. De jongeren slapen op matrasjes in de Gruitpoort, de ouderen gunnen we het comfort van hotel Ruimzicht. De Slowdate Overnight wordt afgesloten met een feestelijke afronding met publiek.

Boaz Boele
De nieuwsgierigheid en belangstelling van Boaz voor andere mensen werkt aanstekelijk. Zijn kracht is, dat hij op een integere manier veel vragen durft te stellen en met zijn gevoel voor humor met iedereen aan de praat raakt. Maar hij houdt ook van ‘doen’. Zijn wortels liggen in het theater en daarom zoekt hij graag naar ‘speelse’ werkvormen om elkaar beter te leren kennen. Boaz is net terug van een wereldreis door Azië. Hij werkt als theaterdocent op een middelbare school en is één van de zeer gewaardeerde docenten op de Gruitpoort. Boaz is 35 jaar.

Deelnemers
De deelnemers zijn onbekenden voor elkaar. Niet alleen het verschil in leeftijd zal groot zijn, want we streven ook naar diversiteit in achtergrond, leefstijl en levenservaring. Ongetwijfeld zal er minstens één overeenkomst zijn: interesse in andere mensen!

Kennismakingavonden Slowdate Overnight
Voorafgaand aan de Slowdate Overnight zijn er 3 kennismakingsavonden o.l.v. Boaz: donderdagavond 26 september, 3 en 17 oktober van 18.30 uur tot 20.30 uur op de Gruitpoort. Overweeg je mee te doen, dan ben je van harte welkom! Het doel is elkaar een beetje te leren kennen, te brainstormen over de aanpak van de expeditie en vooral een beetje in de stemming te komen.

Spelregels/ kosten
Dankzij de ondersteuning  van verschillende fondsen hoeven we aan de deelnemers geen financiële bijdrage te vragen. De deelnemers die met de Slowdate Overnight meedoen, vragen we akkoord te gaan met een aantal schriftelijke afspraken.

Aanmelding
Stuur voor 17 oktober een mailtje aan de Gruitpoort, info@gruitpoort.nl. Vermeld “Slowdate Overnight” en geef je adres, telefoonnummer en geboortedatum door. We zouden het leuk vinden als je in de mail alvast kort iets over jezelf vertelt.

Achtergrondinformatie over de Slowdate Overnight
De Slowdate Overnight staat niet op zichzelf. Al langere tijd vinden er Slowdates op de Gruitpoort plaats, iedere eerste en tweede maandagmiddag van de maand. Jongeren en ouderen nemen daar de tijd om elkaar écht te leren kennen. De ene keer is er een gesprek over een bepaald thema. Soms is dat een kringgesprek, soms in kleine groepjes. Jan Menderink (65+) is de vaste gespreksleider. De andere keer wordt er een kunstactiviteit georganiseerd. Wat er ook op het programma staat, altijd is er een kleine proeverij van iets dat de andere generatie nog niet eerder proefde.
Daarnaast organiseert de Gruitpoort vanuit het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap ook jaarlijks allerlei kunstactiviteiten met ouderen en scholieren. 

JoVisserAward en landelijke aandacht
Tijdens de feestelijke afsluiting van de Slowdate Overnight op zondagmiddag 27 oktober om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur), ontvangt de Gruitpoort de JoVisserAward. Met deze prijs spreekt het JoVisserfonds zijn waardering uit voor de manier waarop de Gruitpoort generaties met elkaar in contact weet te brengen.
Lang Leve Kunst en Naoberschap, het ouderenprogramma van de Gruitpoort voor kunstparticipatie, heeft veel regionale partners en krijgt steun van verschillende fondsen. Het programma trekt regelmatig landelijke aandacht. Drie jaar waren we landelijk kwartiermaker. Afgelopen jaar was de Gemeente Doetinchem dankzij Lang Leve Kunst genomineerd als Age Friendly Cultural City en komend jaar gaat het programma zo goed als zeker op verzoek van ZonMW meedraaien in een onderzoeksprogramma over kunst en zorg.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap