Gruitpoort ontvangt Jo Visser Award 27/10

Helemaal overdonderd èn blij was Machteld van der Meij, programmaleider van Lang Leve Kunst en Naoberschap, door de nominatie voor de prestigieuze Jo Visser Award. Het project Jonge Rotten, dat onder de vlag van Lang Leve Kunst gestalte kreeg, heeft deze prijs in de wacht gesleept! “Een spraakmakend programma van jong en oud,“ aldus de jury. Uit handen van de winnaar van 2018 ontvangt Machteld op 27 oktober a.s. de prijs én het Wisselbeeld.

De Gruitpoort is er trots op, dat het project Jonge Rotten deze prijs ontvangt. Het Wisselbeeld zal een mooi plekje krijgen en de cheque van 5.000,- euro maakt het mogelijk dat Jonge honden en ouwe Rotten elkaar steeds weer weten te vinden.

Uitreiking
De prijsuitreiking is tijdens de feestelijke afronding van de driedaagse Slowdate Overnight op de Gruitpoort. U bent welkom vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Na afloop is er een drankje. Aanmelding kan via info@gruitpoort.nl onder vermelding ‘Afronding Slowdate Overnight 27/10’.

Jo Visser Award
“De Jo Visser Award is bedoeld voor mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor waardige ouderenzorg, waarbij uitwisseling van kennis voorop staat. Sinds 2012 worden jaarlijks mooie initiatieven gesteund. Danielle Swart, directeur van het Jo Visser Fonds licht toe: “Via mijn netwerk ben ik geattendeerd op het project Jonge Rotten, dat prachtig aansluit bij de ambitie van het Jo Visser Fonds: generaties verbinden. Met deze stimulansprijs hoop ik op nog meer waardevolle ontmoetingen tussen jong en oud!”

Landelijke aandacht voor Gruitpoort
Het programma kreeg al eerder landelijke aandacht. Drie jaar lang was Machteld van der Meij namens het programma het landelijk kwartiermaker. Afgelopen jaar werd de Gemeente Doetinchem dankzij de goede samenwerking met Lang Leve Kunst genomineerd als Age Friendly Cultural City en komend jaar gaat het programma waarschijnlijk op verzoek van ZonMW meedraaien in een nieuw onderzoeksprogramma over kunst en zorg. Lang Leve Kunst en Naoberschap, het ouderenprogramma van de Gruitpoort voor kunstparticipatie, heeft veel regionale partners en krijgt steun van verschillende fondsen.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap