Workshop Voorleesbrigade op 16/12

 

Even helemaal verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, dat is wat we ouderen aanbieden met de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Vind jij het leuk om voor te lezen, om mooie verhalen te selecteren en contact te maken met ouderen? Meld je dan aan voor de workshop op 16 december om 13.00 uur in de Gruitpoort. De workshop duurt ongeveer een uur.

 

Je gaat met een andere vrijwilliger zes keer naar een zorglocatie voor ouderen. Samen met een groepje luisteraars maak je een keuze voor de verhalen die je voorleest. Een sessie van de Voorleesbrigade ziet er iedere keer weer een beetje anders uit. Afhankelijk van het aantal en de aandacht van de luisteraars duurt het ongeveer een uur. Je leest korte verhalen voor en blijft even napraten, want vaak maken de verhalen iets los bij de luisteraars.

 

Eén voorleeseditie duurt 6 weken en is op één locatie. Het voorlezen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met zingen of gedichten voordragen, net wat jij als vrijwilliger leuk vindt. Er wordt ook individueel voorgelezen, bij iemand thuis. Als vrijwilliger van de Voorleesbrigade ga je niet onvoorbereid op pad, je krijg handvatten aangereikt om er mooie sessies van te maken en er zijn jaarlijks workshops om je kennis te vergroten!

 

Aanmelden

Heb je zin om mee te doen? Leuk! Stuur dan voor 14 december een mailtje aan info@gruitpoort.nl o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer.

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap