maandag 15:00-17:00 - 29 okt 2018 t/m 15 apr 2019 Beeldhouwen in hout

Beeldhouwen in hout

Docent: Jac Wijnhoven

Locatie: Gruitpoort

Beeldhouwen in hout

Prijs € 360,00 Terug naar overzicht

Wat maakt een sculptuur uit hout zo mooi? De vorm die even belangrijk is als het materiaal en de afwerking ervan. Dit is de rode draad die je toepast bij het ontwerpen en maken van je eigen sculpturen. Dat is wat we in de cursus nastreven. Gaandeweg zul je je eigen stijl ontdekken en ontwikkelen.

Bij beeldhouwen in hout leer je allereerst driedimensionaal kijken en ontwerpen. Daarnaast komt het praktisch omgaan met hout als "levend" materiaal aan bod, evenals het werken met gereedschap als zaag, guts, klopper, rasp en schuurpapier. Zoekend maar zeker ook doortastend "overbodig" materiaal durven weghalen totdat de uiteindelijke vorm naar buiten komt, dat is beeldhouwen in hout!
Voor beginners is basisgereedschap aanwezig en stukken hout kun je bij ons altijd kopen. Wij werken hoofdzakelijk met hout van Nederlandse bomen, zowel versgezaagd als droog. Als de passie voor hout je eenmaal heeft gegrepen, is de volgende logische stap dat je je eigen gereedschap aanschaft. Hout zul je bijna automatisch gaan verzamelen.
 
LET OP! De cursus start in september!
Deze cursus bestaat uit 26 lessen en kost totaal €360. Indien je in de loop van het cursusjaar instroomt, betaal je alleen voor de lessen die je nog volgt. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de receptie.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 oktober 2018

Figlia Mia

Lessen 16 oktober 2018

Tekenen en schilderen kinderen

Theater 27 oktober 2018

Het Wilde Oosten

Events 19 oktober 2018

Divercity Doetinchem

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap