Gruitpoort
 Naast onze reguliere filmvoorstellingen, met deze maand filmhits als Downton Abbey (vanaf 26 okt), Instinct (met Carice van Houten) en het Argentijnse An Unexpected Love (vanaf 31 okt), biedt de Gruitpoort steeds vaker ruimte aan bijzondere themavoorstellingen, documentaires en nagesprekken. Ook de komende weken hebben weer een bijzonder rijk aanbod.

Première: Før Frosten

Het Deense boerendrama Før Frosten draait als Nederlandse première bij de Gruitpoort (dus je ziet hem bij ons op hetzelfde moment als in Amsterdam en Arnhem). Terwijl de winter zijn intrede doet dreigen een boer op leeftijd en zijn familie een hongerdood te sterven. Met het vooruitzicht op wederom een onverbiddelijke winter, besluit Jens zijn dochter te laten trouwen. Maar wanneer een rijke boer uit de omgeving Jens’ land wil kopen, ziet hij dit als een mogelijkheid op een nog betere toekomst.

Ontmoet de schrijfster van Kapsalon Romy

Onze herfstvakantiefilm Kapsalon Romy is een verfilming van het gelijknamige kinderboek door de makers van (Waar is) het paard van Sinterklaas en Minoes. Romy "past" op haar oma, een kapster met beginnende Alzheimer, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn. Op maandag 21 oktober komt, in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap, kinderboekenschrijfster Tamara Bos naar de Gruitpoort om met ons na te praten over de film, en over waarom Alzheimer geen taboe mag zijn. Ook te gast is Gerrie van der Veen-Wolf van de Herbergier. Zij stichtte in 2014 met haar partner een huis voor mensen met geheugenproblemen in Doetinchem.

Meer samenwerkingen

Niet alleen Lang Leve Kunst is onze samenwerkingspartner deze maand. De jongeren van JC nemen tijdens de Doetinchemse Halloweenviering het doek over voor de horrorspecial Midsommar. De altijd stijlvolle Miles Davis staat centraal in de in samenwerking met DjazzVibes geprogrammeerde documentaire The Birth of Cool en het Nieuwe Dijkhuis brengt het Amerikaanse Bright Blue Gorilla naar de Gruitpoort voor een film plus een concert. En dan zijn er natuurlijk ook nog de maandelijkse Contact Film en Arts in Cinema museumfilm. Zo werken we met steeds meer partners aan een steeds diverser cultuuraanbod in Doetinchem.

       
    Contact Film - Manta Ray  
   
De eigenzinnige Arnhemse distributeur Contact Film brengt elke maand een juweel uit de internationale filmkunst naar de Gruitpoort | Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af.
 
do 17 en zo 20 okt 20.30 | za 19 okt 13.30 | di 22 okt 16.00
 
 
 
       
    Nederlandse Première - Før Frosten  
   
Het hartverscheurende verhaal van een boer in het 19e eeuwse Denemarken, wiens harde beslissing het lot van zijn familie voor altijd zal beïnvloeden.
 
za 19, di 22, do 24 en ma 28 okt 20.30 | za 26 en di 29 okt 13.30
 
 
 
       
    Documentaire - Miles Davis: Birth of the Cool  
   
In samenwerking met DjazzVibes | Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw.
 
zo 20 okt 16.00 | di 22 okt 10.00
 
 
 
       
    Film - Kapsalon Romy  
   
In samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap | Met frisse tegenzin past een kapster met beginnende Alzheimer op haar kleindochter Romy. Prachtige herfstvakantiefilm voor jong én oud! Op ma 21 okt met nagesprek met schrijfster Tamara Bos en Gerrie van der Veen van de Herbergier
 
ma 21, di 22, wo 23, do 24 en za 26 okt 16.00
 
 
 
       
    Halloweenspecial - Midsommar  
   
In samenwerking met JC | De laatste vrijdag van de herfstvakantie viert Doetinchem Halloween. Deze horrofilm speelt zich volledig af in het daglicht!
 
vr 25 okt 21.30
 
 
 
       
    Arts in Cinema - Gauguin in Tahiti: Searching for A Lost Paradise  
   
Van Tahiti en de Marquesaseilanden, in de panorama’s die Gauguin zag en schilderde, tot de Amerikaanse musea waar zijn kunst nu wordt gepreserveerd.
 
do 31 okt 16.00 | di 5 nov 10.00 | wo 6 nov 20.30
 
 
 
       
    Film + Concert - Bright Blue Gorilla  
   
In samenwerking met het Nieuwe Dijkhuis | Prachtige folk en harmonieën gecombineerd met knotsgekke situaties, lachbuien en muzikale improvisaties. Dat is Bright Blue Gorilla.
 
vr 8 nov 20.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven