Gruitpoort
 Topfilms in de Kerstvakantie 

Sinds 1 december heeft de Gruitpoort twee zalen, en dat betekent in de kerstvakantie (filmbezoekmoment bij uitstek) een extra groot filmaanbod. Met meer dan 50 voorstellingen voor maar liefst 20 verschillende titels tot en met 5 januari is ons filmaanbod rijker dan ooit. Prijswinnaars, klassiekers, documentaires, familiefilms, thrillers, drama, comedy, u vindt het allemaal in de Gruitpoort de komende weken.

Prijswinnaars

Het prijzenseizoen barst ook dit jaar weer echt los in januari, met de uitreiking van de Golden Globes en de bekendmaking van de Oscarnominaties, maar een aantal grote kanshebbers ziet u nu al in de Gruitpoort: De Koreaanse Gouden Palmwinnaar Parasite en het 3,5 uur durende maffia-epos The Irishman zijn vanaf dit weekend al te zien in de Gruitpoort. Vietnamdrama Apocalypse Now won de Gouden Palm al in 1979 (en de Golden Globes en Oscars in het jaar erna). U ziet deze klassieker in de Gruitpoort in een geheel gerestaureerde versie.

Groots acteerwerk

Carice van Houten (Instinct), Maggie Smith (Downton Abbey), Hellen Mirren (The Good Liar), Catherine Deneuve (Fête de Famille), Loes Luca (Mi Vida), Beppie Melissen (Kapsalon Romy) en natuurlijk Oscarkanshebber Renée Zelwegger (Judy) zetten de toon deze kerstvakantie als het gaat om acteerprestaties. En dat zegt wat als we ook Robert de Niro, Al Pacino, Marlon Brando, Robert Duvall, Daniel Craig en Adam Driver op het doek hebben.

Muziek- en familiefilms

Beethoven, Aretha Franklin en Miles Davis. Onze muziekdocumentaires weten steeds meer mensen te raken. En zijn dus ook deze weken volop bij ons te vinden. De kerstvakantie is ook het moment bij uitstek dat jong- en oud samenkomen. Wij hebben met Aïlo het dappere rendier en Kapsalon Romy 2 prachtige films in huis die beide doelgroepen zullen aanspreken.

En dit is nog maar het begin

Ook na de vakantie gaan we door. Januari belooft nu al een topmaand te worden. Met landelijke premieres, nog meer Oscarkanshebbers, de geboortedagen van Elvis (8 januari) en Mozart en met heel veel IDFA documentaires.

Laat zien wat de Gruitpoort voor je betekent en steun ons

Met al dat mooie aanbod zien we je vast regelmatig de komende tijd. Als je wilt laten zien wat de Gruitpoort voor jou betekent hebben we als aflsuiting van ons jubileumjaar een mooie foto-actie (kijk op www.gruitpoort.nl/40), maar voor één keer vragen we ook je materiële hulp. Nu we in zaal 2 van die prachtige zachte stoelen hebben valt het extra op dat de rode stoelen in de theaterzaal helemaal op zijn. We hebben flink gespaard voor nieuwe, maar komen ook nog een bedrag tekort. Daarvoor vragen we jullie bijdrage de rest bij elkaar te krijgen. Alle beetjes helpen ons. Ga naar www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen voor alle informatie. Doneren kan nog tot eind januari.

We wensen u fijne feestdagen, met veel cultuurplezier!

       
    Film - Martin Eden  
   
Martin worstelt om boven zijn proletarische omstandigheden uit te stijgen door een intens en gepassioneerd streven naar zelfeducatie, in de hoop een plaats bij de Italiaanse literaire elite te bereiken.
 
vr 20 en zo 22 dec 15.30
 
 
 
       
    Film - Kapsalon Romy  
   
Met frisse tegenzin past een kapster met beginnende Alzheimer op haar kleindochter Romy. Prachtige film voor jong én oud!
 
vr 20, ma 23 en ma 30 dec 16.00 | di 24 dec 13.30 | vr 3 jan 16.00
 
 
 
       
    Film - Parasite  
   
Gouden Palm winnaar, 3 Golden Globe nominaties, Oscarkanshebber | De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.
 
vr 20, za 21, ma 23 en zo 29 dec 20.00 | za 28 dec 15.30
 
 
 
       
    Film - Mi Vida  
   
Kapster Lou (Loes Luca) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen.
 
vr 20, di 24 en zo 29 dec 20.30 | zo 5 jan 20.00
 
 
 
       
    Film - Luce  
   
De reputatie van modelstudent Luce Edgar (Kelvin Harrison Jr.) wordt bedreigd nadat één van zijn leerkrachten (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over hem doet.
 
za 21 dec 13.30 | zo 22 dec 20.00
 
 
 
       
    Film - Fête de famille  
   
Een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de ‘mater familias’ Catherine Deneuve loopt uit de hand als ook de oudste dochter zich onverwachts meldt.
 
za 21 dec 16.00
 
 
 
       
    Film - The Irishman  
   
5 Golden Globenominaties, Oscarkanshebber | Avondvullend maffiaepos van Martin Scorcese, met Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci.
 
zo 22 en za 28 dec 14.00 | ma 23 dec, vr 27 dec en wo 1 jan 19.30
 
 
 
       
    Film - The Report  
   
Daniel Jones (Adam Driver), onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA.
 
zo 22 dec 20.30
 
 
 
       
    Film - Aïlo, het Dappere Rendier  
   
In dit spannende verhaal ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Verteld door Floortje Dessing.
 
ma 23, di 24 en vr 27 dec 15.30 | do 2 en za 4 jan 15.30
 
 
 
       
    Film - In Search of Beethoven  
   
The Great Composers | Op Beethoven's 249e geboorte dag starten we een nieuwe serie exclusieve bioscoopdocumentaires over de grote componisten. Van de makers van Exhibition on Screen
 
di 24 dec 10.00
 
 
 
       
    Film - Downton Abbey  
   
Extra voorstellingen | Het wereldwijde fenomeen Downton Abbey is nu een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven.
 
di 24 dec en wo 1 jan 16.00 
 
 
 
       
    Film - Amazing Grace  
   
Een documentaire over Aretha Franklin, met koor in de New Bethel Baptist Church in Watts, Los Angeles in januari 1972.
 
di 24 dec 20.00 | ma 30 dec 15.30
 
 
 
       
    Film - Judy  
   
Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland. Op indrukwekkende wijze vertolkt zij de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy heeft geleefd.
 
vr 27 en zo 29 dec 16.00 | za 28 en ma 30 dec 20.30 | za 4 jan 13.30
 
 
 
       
    Film - The Farewell  
   
Wanneer de familie erachter komt dat hun grootmoeder terminale longkanker heeft, plannen ze een bruiloft in China. Opmerkelijk familieportret van schrijver/regisseur Lulu Wang.
 
vr 27 en za 28 dec 20.00 | zo 29 dec 15.30 | wo 1 en vr 3 jan 20.00
 
 
 
       
    Film - Instinct  
   
Laatste kans | In het regiedebuut van Halina Reijn speelt Carice van Houten een ervaren psycholoog, die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent.
 
ma 30 dec 20.00
 
 
 
       
    Film - Miles Davis: Birth of the Cool  
   
Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw.
 
wo 1 jan 15.30
 
 
 
       
    Film - Hors Normes  
   
Van de makers van Intouchables | Twee vrienden zetten zich in voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. In samenwerking met Rondom Autisme
 
do 2 jan 20.30 Autismevriendelijke voorstelling | za 4 jan 20.30
 
 
 
       
    Film - The Good Liar  
   
Beroepsoplichter Roy Courtnay (Ian McKellen) heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren), een weduwe die miljoenen waard is. Als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.
 
do 2 en za 4 jan 20.00 | vr 3 jan 15.30
 
 
 
       
    Film - Knives Out  
   
Ode aan Agatha Christie met sterrencast. Daniel Craig probeert na een moord alle leugens op het landgoed te ontwarren.
 
vr 3 en zo 5 jan 20.30 | za 4 jan 16.00
 
 
 
       
    Film - Apocalypse Now: The Final Cut  
   
Klassieker:Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog is gerestaureerd en mooier dan ooit. Met unieke documentaire Dutch Angle als voorfilm.
 
zo 5 jan 14.00-18.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven