Gruitpoort
 Bijzondere filmvoorstellingen in de Gruitpoort

Naast onze reguliere filmprogrammering (met deze maand topfilms als Cupcakewinkeldrama Love Sarah en ouderenromance Deux) hebben we elke week landelijke premières en bijzondere documentaires en muziekfilms in ons aanbod.

Nederlandse Premières (Op donderdag met korting)

Dankzij onze tweede zaal zie je elke donderdag premièrefilms in de Gruitpoort. Net als in Amsterdam of Arnhem lees je de recensies 's ochtends in de krant en kun je de film 's avonds al meteen bij ons zien. Nu we steeds meer premières kunnen aanbieden gaan we mee in een ander goed gebruik uit de grote stad: Op de eerste donderdag kijk je de Nederlandse Premières voor de kortingsprijs: Je betaalt dus geen €12,50, maar €10,- (incl. pauzedrankje).

Natuurdocumentaires op Dierendag

Elke maand vertonen we een nieuwe titel uit het Wildlife Film Festival on Tour programma: natuurdocumentaires exclusief voor de bioscoop. Vanwege werelddierendag vertonen we op 3 en 4 oktober steeds 2 van deze documentaires achter elkaar, voor de prijs van 1 filmkaartje.

Nog meer documentaires

Naast de natuurdocumentaires is er ook elke maand een nieuwe film in de Arts in Cinema serie: Museumfilms voor de echte kunstliefhebber. Nog in oktober volgen we klimaatactiviste Gretha Thunberg in een prachtige nieuwe documentaire en we mogen nu al vast verklappen dat we dit jaar (vanwege Corona) volop gaan meedraaien met het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Houd dus als documentaireliefhebber de agenda in de 2e helft van november maar een beetje vrij...

Muziekfilms

We oogsten dit jaar veel succes met onze muziekfilms: Van prachtige documentaires tot exclusieve concertregistraties, speciaal gemaakt voor het grote doek, veelal wereldwijd op dezelfde momenten te zien in de bioscopen, en dus tegenwoordig ook bij ons. Zo ziet u de komende tijd Stevie Nicks, Nick Cave, Charles Aznavour en de funkband The Real Thing voorbij komen. Allemaal in het prachtige 7.1 geluid van zaal 2.

Kinderfilms in de Herfstvakantie

In de korte schoolvakanties maken we altijd ruimte voor bijzonder kinderfilmaanbod, zonder geweld of commerciële belangen, maar met een bijzonder verhaal, geschikt voor jong én oud. In de herfstvakantie de Nederlandse documentaire De Schooltuin en een Belgische stripboekverfilming over het indiaantje Yakari.

Veilig in de Gruitpoort, of thuis op de bank

De voorstellingen in de Gruitpoort zijn altijd op 1,5 meter afstand en volgens de laatste protocollen van de NVBF (lees hier onze veelgestelde vragen of de coronamaatregelen) zodat we je een zorgeloze middag of avond uit kunnen bezorgen. Zo is het pauzedrankje tegenwoordig bij het kaartje inbegrepen om rijvorming tegen te gaan en worden onze zalen 24 uur per dag geventileerd. Wil of kun je toch nog niet naar de Gruitpoort komen dan is er onze online filmzaal op Picl: Actuele filmhuisfilms die je gewoon thuis op de bank kunt kijken. Een gedeelte van je online kaartje gaat naar de Gruitpoort. Nieuw in ons online aanbod: De Beentjes van Sint Hildegard. Dé hitfilm met Herman Finkers is nog steeds in onze zalen te zien, maar nu dus ook bij je thuis.

       
    Contact Film - Valley of the Gods  
   
Prachtige film van Lech Majewski (Mill and the cross) met John Malkovich | Ook te zien op Picl
 
nu te zien
 
 
 
       
    Arts in Cinema - Frida Kahlo: The Icon, The Artist  
   
Boeiende documentaire over de iconische Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo.
 
nu te zien
 
 
 
       
    Werelddierendag - Elephants Up Close & Fjord  
   
Wildlife Film Festival on Tour | Vanwege dierendag 2 natuurdocumentaires voor de prijs van 1.
 
3 en 4 oktober
 
 
 
       
    Werelddierendag - Chili & Yellowstone  
   
Wildlife Film Festival on Tour | Vanwege dierendag 2 natuurdocumentaires voor de prijs van 1.
 
3 en 4 oktober
 
 
 
       
    Arts in Cinema - Maverick Modigliani  
   
Nederlandse Première | Deze documentaire is opgedragen aan de meest bohemienachtige kunstenaar van de vorige eeuw.
 
vanaf 8 oktober
 
 
 
       
    Première - Made in Italy  
   
Een eigenzinnige kunstenaar (Liam Neeson) en zijn van hem vervreemde zoon reizen naar Italië om het huis dat ze van hun overleden echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen.
 
vanaf 8 oktober
 
 
 
       
    Première - Corpus Christi  
   
De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.
 
vanaf 8 oktober
 
 
 
       
    Kinderfilm Première - De Schooltuin  
   
Een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.
 
vanaf 9 oktober
 
 
 
       
    Première - The Painted Bird  
   
Een brute beproeving voor een joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Griezelig en onwerkelijk, maar heel mooi in beeld gebracht door de ogen van een kind.
 
vanaf 15 oktober
 
 
 
       
    Contact Film Première - Jeanne d'Arc  
   
Bruno Dumont gooit alle regels overboord in een provocatieve, bewust-amateuristische musical over de Franse heilige Jeanne d'Arc.
 
vanaf 15 oktober
 
 
 
       
    Kinderfilm - Yakari  
   
Een spectaculair avontuur van de kleine Sioux indiaan Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem: een ontembare mustang. Verrassende animatiefilm voor jong en oud.
 
vanaf 19 oktober
 
 
 
       
    Concertregistratie - Stevie Nicks 24 Karat Gold  
   
Rock & Roll Hall of Fame icoon Stevie Nicks brengt haar publieksfavorieten en bijzondere pareltjes naar het grote doek in deze imponerende concertfilm, opgenomen tijdens haar uitverkochte 24 Karat Gold Tour.
 
21 en 25 okt 20.00
 
 
 
       
    Muziekdocumentaire - Everything – The Real Thing Story  
   
Nederlandse Première | The Real Thing is de eerste ‘zwarte’ band ooit die een nummer 1-hit scoorde. 'De zwarte Beatles' vertellen hun ongelooflijke verhaal: van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York.
 
vanaf 29 oktober
 
 
 
       
    Concertregistratie - Idiot Prayer | Nick Cave Alone at Alexandra Palace  
   
We zien Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal in Alexandra Palace.
 
do 5 nov 20.00
 
 
 
       
    Muziekdocumentaire - Aznavour, le regard de Charles  
   
Dichter op de huid van de beroemde zanger Aznavour kan je niet zitten in deze autobiografische film.
 
vanaf 26 november
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven