Lang Leve kunst

Lang Leve Kunst en Naoberschap spant zich de laatste jaren steeds vaker in om verschillende generaties met elkaar in contact te brengen. Jongeren en ouderen leven vaak in eigen bubbels. Die willen we zien door te prikken omdat we van mening zijn dat verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat je je in elkaar moet inleven en soms over vooroordelen moet heen stappen. De scholen zijn weer begonnen en dus pakken wij ook weer de draad op. Uiteraard doen we dat helemaal coronaproof. Hieronder lees je wat er in oktober op het programma staat.
 

Jonge Rotten in de schoolbank, 13/10

Bent u 55+, geïnteresseerd in de leefwereld van jongeren en nieuwsgierig naar hun drijfveren? Word dan lid van de Jonge Rottenpool, dé mogelijkheid om in contact te komen met jongeren van het middelbaar onderwijs. De Gruitpoort organiseert gezamenlijke workshops met als thema: ‘Een goede vraag!’ Interesse? Kom dinsdag 13 oktober om 19.00 uur naar de kennismakingsbijeenkomst voor (alleen) Jonge Rotten onder leiding van theaterdocent Boaz Boele.  De bijeenkomst is op de Gruitpoort.

Leden van de Jonge Rottenpool worden later dit jaar dan af en toe benaderd om mee te werken aan één van de workshops met leerlingen o.l.v. Boaz. Daarna interviewen de leerlingen in hun eigen tijd een oudere die ze kennen. Dat gesprek wordt verwerkt in bijvoorbeeld een brief, een fotocollage of een beeldverslag.

Meer informatie en inschrijven »

 

Slowdates: Jonge Gasten 15/10, 22/10 en 29/10

Er zijn vier Slowdates. Tijdens de eerste hebben Puk, Levi en Tessa in een act iets laten zien over hun Persoonlijke ambities. Op donderdag 15 oktober vertelt Rutger over De schaduwzijde van de samenleving. Ondernemerschap en Geld komen op 22 oktober aan bod en 29 oktober praten we over Liefde. De Slowdates zijn van 15.45 uur tot 17.15 uur onder leiding van theaterdocent Boaz Boele en vinden plaats op JC van de Gruitpoort.

Meer informatie en inschrijven »

 

Levenskunst: Mogelijkheden en grenzen, vanaf 20/10

Atelier Levenskunst van de Gruitpoort nodigt u van harte uit voor een serie van 10 inspirerende en prikkelende gesprekken over Levenskunst. Lukt het u op een zinvolle manier ouder te worden, gaat dat soms met vallen en opstaan, bent u benieuwd hoe het anderen vergaat? Aan de hand van een aantal thema’s gaan we samen op zoek naar vragen en antwoorden, mogelijkheden en grenzen, inspiratie en uitdaging.

Atelier Levenskunst is een initiatief van Jan Menderink en Okkie Klikspoor, beiden vrijwilliger bij het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. Zij leiden de gesprekken, die op dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur plaatsvinden op de Gruitpoort. Uiteraard geheel coronaproof.

Meer informatie en inschrijven »

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven