Nieuws

Veelgestelde vragen rondom de coronamaatregelen in de Gruitpoort

30 jun

Welke Coronamaatregelen gelden er in de Gruitpoort?

Lees verder »

Kijk het Onderwijsgesprek terug

19 jun

Ook de online editie werd een prachtig Onderwijsgesprek.

Lees verder »

Fusieplan voor Doetinchemse cultuurinstellingen ondertekend

16 jun

Op 5 juni jl. werd het fusieplan van Schouwburg Amphion, Muziekschool Oost Gelderland en Gruitpoort ondertekend door de bestuurders en de voorzitters van hun Raden van Toezicht en Raad van Commissarissen. Hiermee is het voornemen voor een toekomstige fusie van de drie Doetinchemse cultuurinstellingen definitief geworden.

Lees verder »

Culturele oproep aan de Achterhoekse gemeenten en de provincie Gelderland

30 mei

Cultuur is een maatschappelijke én economische investering. Een oproep aan de Achterhoekse gemeenten en de provincie Gelderland: Bekijk onze sterke culturele infrastructuur op Achterhoekbrede schaal!

Lees verder »

Vanaf 1 juni is de Gruitpoort weer geopend

23 mei

Vanaf 1 juni wordt er in de Gruitpoort na 80 dagen sluiting eindelijk weer kunst gemaakt, film gekeken en zijn alle Doetinchemse jongeren weer welkom in JC. Voorlopig in de 1,5 metersamenleving, dus met aanvullende afspraken.

Lees verder »

Brandbrief coronaschade door Gelderse culturele instellingen

20 apr

Gelderse culturele koepelorganisaties hebben gezamenlijk een brandbrief gestuurd naar de provincie Gelderland. Hierin worden de zorgen geuit over het voortbestaan de culturele en creatieve infrastructuur in Gelderland.

Lees verder »

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

16 apr

Onze filmhuisfilms kun je vanaf nu ook thuis kijken.Het Gruitpoort Filmhuis biedt namelijk een selectie van de nieuwste films on demand aan.

Lees verder »

De Telefonische Voorleesbrigade

18 mrt

Alle maatregelen rondom het coronavirus, die gaan ons niet in de koude kleren zitten. Zou u er net als wij het liefst even ‘uitvliegen’ en de deur achter u dichttrekken? Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een andere manier bedacht om u wat moois te kunnen bieden: We ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van onze Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt, samen verdwijnt u even helemaal uit het nu en de zorgen van alledag!

Lees verder »

Film met Herman Finkers blijft uitverkopen

27 feb

De Beentjes van St. Hildegard, de nieuwe film met Herman Finkers en Johanna ter Steege blijft maar uitverkopen. We hebben weer 16 nieuwe voorstellingen online gezet zodat er voor iedereen plaats is.

Lees verder »

We waren in België op stoelenjacht

27 feb

Gisteren waren we bij Jezet Seating in Pelt om er eens goed voor te gaan zitten. Naast de fijnste stoelen die er pasten hebben we al onze wensen doorgesproken en zelfs al even naar de planning gekeken: ze gaan waarschijnlijk nog vóór de zomervakantie komen!

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 7 juli 2020

Elephants Up Close

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap