Nieuws

Burgemeester Boumans: 'Jongeren leren van senioren'

17 okt

"Het magazine 'Jonge rotten' laat zien hoe verschillende generaties via kunstactiviteiten met elkaar in contact gebracht kunnen worden. Hoe jongeren en ouderen zich in elkaar inleven en over onderlinge vooroordelen heenstappen", aldus burgemeester Mark Boumans.

Lees verder »

Magazine: Duurzame cultuureducatie in het lesprogramma

9 okt

Hierbij presenteren we het online magazine Gruitpoort Educatie - Duurzame cultuureducatie.

Lees verder »

Stem nu voor jouw winnaar van de Architectuurprijs Achterhoek

4 okt

Wie wordt de winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek 2019? Op 1 november worden er tijdens een feestelijke avond twee prijzen uitgereikt: De juryprijs en de publieksprijs. De jurybeoordelingen zijn helemaal rond, maar het publiek kan nog stemmen.

Lees verder »

Kennismakingsavond Slowdate Overnight 17/10

19 sep

Drie dagen en drie nachten optrekken met mensen van een andere generatie: hoe leuk is dat?

Lees verder »

Achterhoek in 3D op de flaneersteiger

25 aug

De tentoonstelling van het project Achterhoek in 3D is te zien op de flaneersteiger aan de Oude IJssel. Sinds donderdag 22 augustus zijn de 3D-prints van de negen Achterhoekse gebouwen te zien in zuilen op de flaneersteiger.

Lees verder »

Buitenfilm Festival

23 jul

Het Buitenfilm Festival komt er weer aan! We kunnen 21, 22 en 23 augustus genieten van de mooiste films onder de sterrenhemel.

Lees verder »

Zomersluiting

11 jul

Van 20 juli tot en met 11 augustus 2019 is de Gruitpoort gesloten. Even geen films, theater of events, maar op adem komen en genieten van de zomer.

Lees verder »

Unieke filmmarathon met hapjes en maaltijd

24 feb

Vier de liefde met deze voor Nederland unieke kans deze trilogie achter elkaar op het doek te aanschouwen. We volgen de relatie van Ethan Hawke en July Delpy van pril begin tot bitterzoet eind, door 3 decennia en in 3 gebieden van Europa. Een sprankelende filmervaring van de regisseur van Boyhood, volledig aangekleed met aan de filmlocaties aangepaste hapjes en dinerbuffet door onze eigen Merel.

Lees verder »

Veur Altied - Een prijzenkast vol verhalen

23 feb

Op 5 en 6 januari jongstleden stond een bont gezelschap onder aanvoering van Sjoerd Weikamp op het podium van een uitverkocht Amphion voor een voorstelling vol verhalen over 65 jaar Superboeren. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, of het gewoon nog een keer wil meemaken vertoont de Gruitpoort op zaterdag 23 maart de filmregistratie van deze bijzondere jubileumvoorstelling.

Lees verder »

Prijswinnaars 'Mijn mooiste tijd?!'

21 feb

240 leerlingen van het Ulenhof hebben meegedaan aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn Mooiste Tijd?!’. Een samenwerkingsproject met Lang Leve Kunst waarin scholieren en ouderen in gesprek zijn gegaan met elkaar over de puberteit. De leerlingen interviewden een oudere uit hun eigen kenniskring en hebben een verhaal geschreven gebaseerd op anekdotes uit diens jeugd.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 6 december 2019

Mi Vida

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 6 december 2019

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap