3d print revolutie bereikbaar voor iedereen

24 aug

In de Achterhoek experimenteren steeds meer bedrijven in hun bedrijfsprocessen met 3Dprinten. Zo’n nieuwe industriële revolutie vraagt om creatieve denkkracht. Nieuwe toepassingen. Er zijn geen leermeesters, we doen het samen. De Gruitpoort en 3d Printing Achterhoek  werken vanaf nu samen om dit  voor  iedereen mogelijk te maken.

Ester van de Haar, directeur Gruitpoort: “Als kunstencentrum willen wij daar ook een bijdrage aan leveren. Wij willen onze klanten naast edelsmeden, beeldhouwen en schilderen ook laten experimenteren met deze nieuwe ontwerp- en productietechnologie. Door de samenwerking met 3D Printing Achterhoek kan dat nu. Of je nou (amateur)kunstenaar bent of je bent vanuit je werk geïnteresseerd, iedereen met een beetje computervaardigheid kan met deze nieuwe techniek aan de slag. 


Paul Snelder van 3d Printing Achterhoek: “De 3D printing wereld is er een van delen en samen leren. Ik breng vanuit ons bedrijf en netwerk de inmiddels opgedane ervaring in maar ik nodig vooral de deelnemers ook uit hun ervaringen te delen. Dat maakt het juist zo interessant.”

 

Komt er ook een 3D printer in de Gruitpoort te staan?  Van de Haar: “Uiteraard. Maar het gaat ons om de kennismaking. Voor grootschalige toepassingen verwijzen we mensen natuurlijk door naar Innovatiecentrum ICER in Ulft. In de Achterhoek doen we het samen.”

 

De lessen 3D printing zijn op donderdagavond. Op zondag31 augustus, tijdens de seizoensopening van het Cultuurkwartier Doetinchem, laat 3D Printing Achterhoek in de Gruitpoort niet alleen een voorproefje  zien, maar beantwoord ook alle vragen die je altijd al over 3d printen wilde stellen.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap