Open je deuren tijdens de week van de amateurkunst

28 apr

Misschien hebben je er al over gehoord: De jaarlijks Week van de Amateurkunst. Dit keer van 30 mei t/m 7 juni. In deze week wordt de amateurkunst en de passie die velen hiervoor hebben, landelijk in de schijnwerpers gezet en bij een breed publiek onder de aandacht gebracht. Ook jij als amateurkunstenaar of lid van een amateurvereniging in de West-Achterhoek, kan hier aan deelnemen door die week open huis te houden. Hieronder lees je meer over de Week van de Amateurkunst en hoe het Netwerk Amateurkunst van de Gruitpoort je kan ondersteunen bij activiteiten tijdens deze week.

Tijdens de Week van de Amateurkunst wordt amateurkunst vol in de belangstelling gezet. Hoe? Verenigingen of andere amateurkunstbeoefenaars openen hun deuren voor belangstellenden en laten zien waar ze het hele jaar door mee bezig zijn. Bijvoorbeeld met een dansles, een theaterrepetitie, het werken aan een schilderwerk of een kooravond.

Wat kun je doen om jouw kunstactiviteiten onder de aandacht te brengen tijdens de Week van de Amateurkunst? Organiseer een open les, repetitie, workshop of kleine tentoonstelling of presentatie en nodig hiervoor belangstellenden uit de omgeving uit. Bezoekers kunnen zo kennismaken met kunstactiviteiten in hun buurt of stad en misschien zijn ze wel zo enthousiast dat ze zelf ook aan de slag gaan als amateurkunstenaar.

Wanneer en waar moet de activiteit plaatsvinden? In de week van 30 mei tot en met 7 juni. De keuze voor dag of tijd is helemaal vrij. Handig is misschien om de activiteit te organiseren op jullie vaste moment om bijeen te komen en op jullie vaste locatie. Je organiseert de activiteit dus zelf op je eigen locatie en op een voor jullie geschikt moment.

Gezamenlijke PR Wat doet Netwerk Amateurkunst voor jullie? Wanneer je je als vereniging of andere amateurkunstbeoefenaar aanmeldt op de website van het Netwerk Amateurkunst (zie www.gruitpoort.nl), neemt het Netwerk Amateurkunst jullie activiteit mee in haar gezamenlijke PR voor de Week van Amateurkunst in de gemeentes Doetinchem, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek. Het gaat hierbij om een gemeenschappelijke agenda in regionale kranten, persberichten, Facebook en flyers. Door veel activiteiten gezamenlijk te promoten, zorgen we voor veel aandacht voor jullie verenigingen en de Week van de Amateurkunst.

Aanmelden Ga naar je profielpagina of maak er een aan. link>> Hoe je dat doet, lees je hier link>>. Log daarna in en vermeld je activiteit in de agenda: wie (naam groep), wat (activiteit), wanneer (datum en tijd) en waar. Plaats een foto en een korte toelichting. Je activiteit wordt met een link in de agenda opgenomen.

Deadline aanmelding is 8 mei.

Voor vragen over de aanmelding kan je terecht bij de vrijwilligers van het Netwerk Amateurkunst: Evelien Verheij (evelienverheij.gruitpoort@outlook.com) of Chantal Heuveling (chantal.heuveling.gruitpoort@hotmail.com).

We hopen dat de week van de amateurkunst een mooie gelegenheid biedt om de amateurkunst in de Achterhoek in de schijnwerpers te zetten.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 9 juli 2020

La Odisea

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap