Schrijvers gezocht voor Verhalenoogst sept/ okt

8 jul

Schrijvers gezocht voor Verhalenoogst sept/ okt
Kinderen van toen

Houd je van schrijven? Of wil je graag levensverhalen leren schrijven? Heb je affiniteit met verhalen van vroeger en met ouderen? Dan is dit project wellicht wat voor jou. Verhalenoogst is inmiddels een niet meer weg te denken project van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Ook komend seizoen staan er weer verschillende edities op het programma.

Het project
Als schrijver bezoek je samen met andere schrijvers en onder begeleiding van een docente Lieke Deelstra ouderen op een zorglocatie in de buurt. Tijdens kringbijeenkomsten en één- op- één gesprekken praat je met ouderen over hoe het destijds was om kind te zijn. Wat voor spelletjes werden er vroeger gespeeld, wat voor speelgoed was er? Was er vrije tijd en wanneer? Vrienden en vriendinnen? Maar gesprekken kunnen ook persoonlijker worden. Bijvoorbeeld over  gehoorzaamheid aan volwassenen of juist niet, over kattekwaad en ondeugend zijn, over grappen en grollen, over de verhouding met volwassenen en lievelingsjuffrouwen…..

Het schrijven van het verhaal
Per groep doen er 8 vertellers (ouderen) en 8 schrijvers (vrijwilligers) mee. Vanuit het programma Lang Leve Kunst word je begeleid door docente Lieke Deelstra. Je start met een voorbereidende bijeenkomst voor alleen de schrijvers op de Gruitpoort. Daarna zijn er drie sessies op zorglocaties. Tijdens de eerste sessie doe je stof op voor een kort verhaal. Daarna maak je een begin met het schrijven. De tweede sessie bespreek je je opzet met de verteller. Lieke geeft dan ook feed back. De derde sessie is een feestelijke (en kleinschalige) afsluiting waarbij de verhalen voorgelezen worden. Ook gasten zijn dan welkom.
Als je mee wilt doen, is het wellicht leuk om ook naar het symposium van Lang Leve Kunst op de Gruitpoort te komen. Dat is op vrijdagmiddag 25 september. Hier verzorgt Lieke een schrijfworkshop. Zie voor meer info LINK

Planning bijeenkomsten
Groep 1 op Sydehem, Benedendorpstraat 35, 7038 EN  Zeddam

  • Facultatief: vrij 25 sept, 14.00 tot 17.00 uur, Symposium Lang Leve Kunst, NB op De Gruitpoort in Doetinchem
  • Di 29 sept, 19.00 tot 20.30 uur, bijeenkomst voor schrijvers groep 1 en 2, NB op De Gruitpoort
  • Vrij 2 okt, 10.00 tot 12.00 uur (tot 10.30 alleen schrijvers), sessie 1
  • Vrij 9 okt, 10.00 tot 12.00 uur (tot 10.30 alleen schrijvers), sessie 2
  • Do 15 okt, 14.30 tot 16.30 uur (tot 15.00 uur alleen schrijvers), sessie 3

Groep 2 op de Gouden Leeuw in Zelhem, Burgemeester Rijpstrastraat 3, 7021 CP  Zelhem

  • Facultatief: vrij 25 sept, 14.00 tot 17.00 uur Symposium Lang Leve Kunst, NB op De Gruitpoort in Doetinchem
  • Di 29 sept, 19.00 tot 20.30 uur, bijeenkomst voor schrijvers groep 1 en 2, NB op De Gruitpoort
  • Vrij 2 okt, 14.15-16.15 uur (tot 14.45 uur alleen schrijvers), sessie 1
  • Vrij 9 okt, idem, sessie 2
  • Vrij 16 okt, idem, sessie 3

De schrijvers
Je doet als schrijver vrijwillig mee. Als vrijwilliger ben je geïnteresseerd in verhalen van ouderen en vind je het leuk om verhalen op te schrijven. Speciale schrijfervaring is niet noodzakelijk.

Lieke Deelstra
Van de kunstacademie naar de theaterschool, van communicatie trainer naar biografisch begeleider, van theaterdocent naar schrijfdocent… Lieke is als coach, theatermaker, trainer, docent en loopbaanbegeleider verbonden aan heel diverse projecten waarbij het verhaal centraal staat.

Kosten
Dankzij verschillende subsidies is het project gratis voor de deelnemers. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Heb je zin om mee te doen? Leuk! Stuur dan een mailtje aan m.vandermeij@gruitpoort.nl. Geef op aan welke groep je mee wilt doen en of je ook aan het symposium wilt deelnemen.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 28 november 2020

I am Greta

Theater 2 december 2020

From Turkey with love

Events 29 november 2020

Idiot Prayer | Nick Cave Alone at Alexandra Palace

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap