Spelers, vrijwilligers én huiskamers gezocht voor voorstelling over vluchtelingen

11 dec

Theatermaker Jos Spijkers maakt een huiskamervoorstelling en een theatrale wandeling van huis naar huis in Doetinchem.  Verhalen van vluchtelingen die opgevangen worden in de Kruisberg.  Gespeeld door Nederlanders die hun verhaal een gezicht en stem geven. Hun drama invoelbaar maken.

 

Wie zijn eigenlijk al deze mannen en vrouwen, jongens en meisjes die we willen weren, helpen, opnemen of uitzetten. De voorstelling laat de verhalen zien van de mensen die hun land ontvluchten op zoek naar veiligheid en een beter leven. Mensen met een hart en een naam.

 

Vanuit het perspectief van een man, een vrouw en een kind wordt er verteld over het moment dat je besluit te vluchten, over de reis naar hier, over opvang en solidariteit   over het contact met thuis, over de procedures en de angst weer terug te moeten.  Ongelofelijke verhalen van doodnormale mensen.

 

Voorstellingen op 18-19-21 febr. Op elke dag spelen in drie huizen drie keer een solo’s voor steeds een nieuw publiek van 12 mensen. Dit publiek wandelt van huis naar huis met onderweg theater.

 

Repeteren vanaf Januari.

 

Regisseur is Jos Spijkers. Hij maakt al vele jaren theatrale documentaires. Voorstellingen die je aan het denken zet en betrokken maakt. Theater dat zich midden in de samenleving plaatst en tot de verbeelding spreekt.

 

Een Productie van de Gruitpoort Theaterbroedplaats in samenwerking met stichting ’t Zwerk en stichting Welkom in Doetinchem.

 

Wij zoeken voor dit project spelers, vrijwilligers om de gasten te begeleiden en woonkamers waar we een solo mogen spelen. Info en aanmelden: theater@gruitpoort.nl

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 28 november 2020

I am Greta

Theater 2 december 2020

From Turkey with love

Events 29 november 2020

Idiot Prayer | Nick Cave Alone at Alexandra Palace

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap