Kunstenaars gezocht voor Kunst aan Huis

22 mrt

Vanuit je passie voor beeldende kunst een kunstuurtje voor ouderen verzorgen. Bijvoorbeeld door samen over een kunstwerk te praten of een kleine activiteit te begeleiden. Dat is Beeldende kunst aan huis. Voordat je met een klein groepje ouderen aan de slag gaat, krijg je twee voorbereidende workshops o.l.v. kunstenares Berna Bonekamp. Op 13 april is de eerste workshop.

Eén meneer voelde het reliëf van het kunstwerk. Het bracht hem bij herinneringen aan vroeger, waar de anderen weer op konden inhaken. Heel speciaal om te zien wat een kunstwerk bij ouderen kan oproepen,” aldus een kunstenaar tijdens een eerder kunstuurtje.

 

Voorbereidende workshops
Je begint met twee voorbereidende workshops o.l.v. beeldend kunstenares Berna Bonekamp. Ook mensen die al eerder meededen zijn van harte uitgenodigd. Berna laat een mogelijke aanpak zien en verkent met jou hoe je zelf met een groep aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld door een gesprek over een kunstwerk of met kleine creatieve

opdrachten.

 

Kunstuurtjes op locaties
Vervolgens begeleid je een klein groepje ouderen op een ouderenlocatie in de regio. Je voert drie sessies uit. Je kan dit groepje alleen begeleiden, maar ook met iemand samen. Als je tussendoor vragen hebt of dingen wil overleggen met de docente, kan dat.

 

Afsluiting
De serie wordt afgesloten met een gezamenlijke terugkomsessie.

 

Planning

  • Workshop 1, 13 april 14:30 – 16:00, op de Gruitpoort
  • Workshop 2, 20 april 14:30 – 16:00, op de Gruitpoort
  • Kunstuurtjes op locaties, planning in overleg
  • Terugkomsessie, 25 mei 14:30 – 16:00, op de Gruitpoort

 

Deelname is gratis
Deelname is gratis omdat Beeldende kunst aan huis onderdeel is van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Lang Leve Kunst organiseert samen met vrijwilligers kunstactiviteiten voor en met ouderen. De vrijwilligers worden vanuit het programma door professionals ondersteund. Het programma is een landelijk voorbeeldprogramma omdat de opzet (nog) uniek is in Nederland.

 

Aanmelding
Aanmelding per mail aan langlevekunst@gruitpoort.nl. Graag met naam, woonplaats, telefoonnummer, mailadres. Geef ook alvast door welke dagen van de week en welke dagdelen (ochtend/ middag) je beschikbaar bent voor de kunstuurtjes.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap