Zomers Blijven niet

27 mei

Mijn naam is Sanne Verboom, ik ben 27 jaar oud en ik kom uit Hummelo. Tijdens mijn studie aan de Kleinkunstacademie was ik oppas bij een gezin uit Doetinchem. De moeder van dit gezin was ongeneeslijk ziek en zocht hulp voor in huis en met de kinderen.
Toen ik haar voor het eerst ontmoette was ze heel open over haar ziekte, ze vertelde dat ze borstkanker had en en dat er geen kans op beter worden ...in zou zitten. Ze vertelde dat ze tot die tijd zoveel mogelijk van het leven wilde genieten en geen energie en tijd wilde verspillen aan negativiteit. Dit gezin was tot het laatste moment samen één.

Hoe dit Doetinchemse gezin samen met deze ziekte en dit verlies om zijn gegaan, bewonder ik enorm. Ze zijn een voorbeeld voor hoe je met groot verdriet om kan gaan. Het is een verhaal dat wat mij betreft verteld moet worden, vandaar dat ik het ben gaan opschrijven en besloten heb een film te maken. Inmiddels ben ik al een heel eind: Frank Lammers, Susan Visser, Pamela Teves en Bert Geurkink spelen de hoofdrollen, de crew staat klaar.
We maken eerst een korte film, die we in september aan laten zien. Daarmee willen we filmproducenten overtuigen van ons verhaal, met als doel een bioscoopfilm. Maar om deze korte film te kunnen maken hebben we nog wat extra budget nodig om o.a. de apparatuur te kunnen bekostigen. Vandaar dat ik samen met de Gruitpoort ook om jullie hulp vraag.

We hebben nog 29 dagen om geld op te halen via crowdfundsite Cinecrowd te halen. En als je (belastinggunstig!) bijdraagt ben je in het najaar natuurlijk welkom op de bijzondere premièreavond van de korte film in de Gruitpoort.

Ik hoop met deze film alle mensen die met kanker in hun omgeving te maken hebben (en zijn we dat niet bijna allemaal) een vorm van troost te bieden en te inspireren om van het leven te genieten.

Toon Hermans zong ooit: “ Zomers blijven niet, maar ook de winters gaan, een lieve hand steekt in het donker altijd die sterren aan…” Het lied gaat over verdriet, maar “niet één verdriet, is maar alleen verdriet”. Soms kan er uit verdriet, iets moois…
cinecrowd.com
 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap