Extra voorstelling Burgerzin

6 jul

De eenmalige voorstelling Burgerzin, waarin Nederlanders en Syriërs terugblikken op de vluchtelingencrisis was te mooi om eenmalig te blijven. Vanwege het grote aantal vrijwillige spelers in allerlei situaties duurde het even, maar we hebben (bijna) iedereen voor woensdag 13 juli bij elkaar weten te krijgen voor een extra voorstelling. Zodat u de kans heeft het ook mee te maken.

De Gelderlander vatte als volgt samen: "Jos Spijkers heeft met 'Burgerzin' laten zien dat discussie niet de oplossing is of in zich draagt. Wat uiteindelijk perspectief biedt is het vermogen te luisteren naar elkaar"

Na een bewogen jaar waarin vluchtelingen naar Europa kwamen is het nu tijd voor een terug en vooruitblik met de voorstelling “Burgerzin” met vluchtelingen en mensen van hier samen. Over hoe we omgaan met feiten, emoties en beeldvorming.

 

“Burgerzin betekent de zin die de burger heeft om zich in te zetten voor, iets bij de dragen aan de samenleving. In dit geval gaat het over de betrokkenheid bij vluchtelingen. Iets wat hier in Doetinchem eigenlijk heel goed van de grond gekomen is. Maar het is ook een onderwerp waar mensen vooral veel over vinden en tegenover elkaar in staan.”

 

Een voorstelling die probeert te begrijpen waarom de een niet ziet wat de ander ziet en waar al die waarheden toe leiden. Een voorstelling over democratie als een grote oefening in empathie en burgerzin.

Een productie van stichting ’t Zwerk samen met de Theaterbroedplaats van de Gruitpoort. Concept en regie; Jos Spijkers.

       
    Theater - Burgerzin  
   
Extra voorstelling op veler verzoek | De eenmalige voorstelling Burgerzin, waarin Nederlanders en Syriërs terugblikken op de vluchtelingencrisis was te mooi om eenmalig te blijven.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap