Tijd van Leven eindelijk weer te zien

26 feb

Een Nederlandse Heimat’ noemde nrc Handelsblad de dramaserie Tijd van leven die de kro in 1996 uitzond. Die vergelijking lag voor de hand, want scenarioschrijver Albert ter Heerdt en regisseur André van Duren maakten er geen geheim van dat de roemruchte serie van Edgar Reitz hen tot voorbeeld had gediend. Zoals Heimat het leven in het fictieve dorpje Schabbach op de Hunsrück onder de loep nam, zo richtte Tijd van leven zich op het niet bestaande Achterhoekse dorp Oud Greffel, waar het wel en wee van het boerengezin Kok en het aannemersgezin Evers wordt gevolgd tegen de achtergrond van de maatschappelijke ontwikkelingen tussen 1945 en 1985. Dit alles gespeeld door een ongekende sterrencast met onder andere Anneke Blok, Victor Löw, Daniël Boissevain, Ernst Daniel Smid, Jack Wouterse, Jeroen Willems, Tanja Jess, Cees Geel en Jacob Derwig.

De enthousiaste reacties van pers en publiek ten spijt en ondanks de vele verzoeken heeft de kro de serie nooit herhaald. Het is dan ook met grote trots dat het Luxor Theater in Zutphen, Gruitpoort in Doetinchem en Filmhuis Zevenaar in een gezamenlijk initiatief Tijd van leven voor het eerst sinds 21 jaar weer aan het publiek presenteren. En wel op een formaat dat de cinematografische kwaliteiten van de serie recht doet: het grote doek. Regisseur André van Duren en de destijds 8 jarige lokale ster Tim Kruese zullen de vertoning bijwonen.

zo 26 maart 9.00-19.00 | inclusief lunch, koffie/thee en Achterhoekse hapjes | kaarten online via www.gruitpoort.nl/tijdvanleven, aan de kassa van de Gruitpoort of aan de bar van Café Meijer in Netterden
 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 17 januari 2019

40 jaar Gruitpoort: Una Giornata Particolare

Lessen 17 januari 2019

Muziektheaterschool GRID - Jeugdproductie

Theater 13 maart 2019

Het einde van het leven

Events 17 januari 2019

Jamsessie

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap