Introductie online magazine Gruitpoort Educatie

24 mei

We zijn live! Met trots presenteren wij het online magazine Gruitpoort Educatie.Een uitgave boordevol bijzondere verhalen waarin we je meenemen in de wereld van de (Achterhoekse) kunsteducatie. Laat het je raken en inspireren!

Thema co-creatie, met daarin o.a.

Pro8 zet leerkracht in zijn kunstkr8
Pro8 investeert in onderwijs dat niet enkel appèl doet op de cognitieve ontwikkeling van kinderen, maar ook op de creatieve ontwikkeling. Waarom? Het maakt het onderwijs zoveel leuker, riker en spannender. En waar begin je dan? Juist, bij de leerkracht!
Lees verder »
 
'Kinderen die kunst maken, treden de wereld tegemoet'
Ze is de 'Ik kom uit de kast juf' van GelderVeste, speelde als kind in musicals, is geraakt door het onderwijs in Scandinavië en richt misschien ooit nog wel een eigen school op. Femke Rabelink (34) wil met het nieuwe CMK-kunstproject SMART het lesaanbod op het gebied van creativiteit, muziek en sport verhogen.
Lees verder »
 
'Hoe slim wil je worden?'
"Je ziet het op veel scholen gebeuren: minder bewegings-, muziek- en kunst- en cultuuronderwijs. Prof. dr. Erik Scherder heeft er geen goed woord voor over: ‘En dan denken we dat we het kinderbrein daar een plezier mee doen… Het tegenovergestelde is waar!"
Lees verder »
 
Timo: ‘Van hobby naar ambitie’
Zang, spel en beweging komen samen bij de lessen van Muziektheaterschool GRID. Speciale aandacht voor talentontwikkeling is er binnen GRID GOUD. “We zijn niet vies van hard werken en snelle deadlines”, aldus de 18-jarige GRID GOUD-speler Timo Lourens.
Lees verder »
 
Kansen met Kunst: Bewegingspuzzeltjes!
"De vragen die de mensen in het speciaal onderwijs stellen, roepen een onderzoeksdrang in mij op. Hoe kan (je) iemand bewegen die niet kan bewegen? Kan je dansen met alleen je ogen?", aldus Daniëlle Bouwmeester.
Lees verder »
 

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 19 september 2018

The Bookshop

Lessen 19 september 2018

Tekenen en aquerelleren

Theater 28 september 2018

Blind Date

Events 19 september 2018

Open Lessenweek - Kom naar een van de 12 lessen op woensdag

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap