Gruitpoort en Contact Film brengen de juweeltjes van de internationale filmkunst naar Doetinchem

21 jun

Het filmhuis van creatieve broedplaats Gruitpoort gaat een partnerschap aan met de Arnhemse distributeur van Contact Film. Vanaf juli is er elke eerste vrijdag van de maand een titel van Contact Film te zien in de Gruitpoort. Door een vaste plaats in te ruimen deze juweeltjes van de internationale filmkunst hopen we een nieuw publiek kennis te laten maken met dit bijzondere filmaanbod.

Als eerst is de prijswinnende Belgische fake-documentaire King of the Belgians te zien, een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt. Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning op te poetsen. Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! King of the Belgians is in de Gruitpoort te zien vanaf vrijdag 7 juli.

John von der Linden van de Gruitpoort: “In het steeds rijker wordende filmaanbod van de Gruitpoort ontbreken nog wel eens de meest kwestbare titels: Geconfronteerd met een steeds groter filmaanbod is het steeds de afweging tussen films die mensen willen zien en films die je als filmhuis graag wil laten zien. Deze samenwerking maakt dat je voor de titels van Contact Film niet meer altijd naar Arnhem of Nijmegen hoeft te reizen.”

Flavieke de Coninck van Contact Film: “De afgelopen maanden zijn er weer pareltjes verschenen, zoals A Quiet Passion,  Waldstille, Aloys en het bloedmooie en ontroerende In the Crosswind. Zonder deze samenwerking zouden dit soort titels niet in de Achterhoek te zien zijn.”

Gruitpoort is een creatieve broedplaats waar iedereen wordt uitgedaagd om ideeën vorm te geven. We brengen creatieve verbindingen tot stand tussen mens en samenleving. Contact Film is een onafhankelijk en eigenwijs distributie-huis in Arnhem dat al vijfentwintig jaar de juweeltjes van de internationale filmkunst uitbrengt. Cinema die prikkelt, verheft en troost.

 

Kaarten via www.gruitpoort.nl/kingofthebelgians of aan de kassa van de Gruitpoort.

 

www.gruitpoort.nl  | www.contactfilm.nl

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 9 juli 2020

La Vérité

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap