Online magazine: Kiezen voor kunst

21 sep

Hierbij presenteren we je Gruitpoort Educatie - Kiezen voor kunst.Een online magazine boordevol bijzondere verhalen waarin we je meenemen in de wereld van de (Achterhoekse) kunsteducatie. Laat het je raken en inspireren!

Thema: Kiezen voor kunst, met daarin o.a.

Kiezen voor kunst oer-menselijk
In den beginne hadden we de jagers en de verzamelaars. Weet je nog? Overleven. En toch… vonden deze mensen ergens de tijd om kunst te maken. Het begon met het beschilderen van grotten en het maken van beeldjes van voluptueuze godinnen. Was dat alleen om de goden gunstig te stemmen? Of was er nog een reden waarom men er voor koos om kunst te maken?
Lees verder »
 
Kant & klaar of co-creatie
Jaren terug bestond het onderwijsaanbod uit duidelijke hokjes; vakken als taal, rekenen en aardrijkskunde en misschien een uurtje handenarbeid. Maar de wensen binnen het onderwijs verschuiven en scholen willen hun onderwijs steeds vaker als ‘totaalbeleving’ aanbieden. Hoe pak je dat aan? Simpel: zet de kracht van kunst- en cultuureducatie in.
Lees verder »
 
Wonderwijs deed het anders
Er is geen school die het aan zich voorbij laat gaan: het maken van de jaarlijkse groep 8 musical. Een flinke klus, maar als na al het harde werken eindelijk het applaus klinkt, is het het allemaal waard. “En toch mist er iets”, dacht Antoinet Goorhorst van school Wonderwijs uit Ruurlo: de eigenheid van het kind blijft onzichtbaar. Ze besloot het anders te doen.
Lees verder »
 
Jong talent kiest voor kunst
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Roos Koenders van het Ludger College deed in haar studietijd onderzoek naar Talentontwikkeling. Sinds 3 jaar vindt 'haar' Talentenklas plaats in de Gruitpoort: jongeren die kiezen voor kunst geeft Roos zo een plek voor ontwikkeling ín en buíten de school.
Lees verder »
 
Blog: Positief gezond met kunst
Uit tal van onderzoeken blijkt steeds weer dat kunst misschien een linkse hobby genoemd wordt, maar dan toch wel een hele effectieve. Kunst doet haar werk vanzelf: het maakt je gezonder en gelukkiger. Of je nou 9 of 19 of 91 bent.
Lees verder »
 

Veel leesplezier!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 24 maart 2019

Filmmarathon Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight

Lessen 25 maart 2019

Beeldhouwen in hout

Theater 27 maart 2019

Het einde van het leven

Events 25 maart 2019

Taalcafé

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap