Documentaireweken in de Gruitpoort openen met voorpremiere over boeren die het moeilijk hebben

6 nov

Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken hard. Maar wat als er iets mis gaat?

Voorpremiere: Het Mysterie van de Melkrobots

Zondag 19 november 14.30

Met inleiding door Maria van Genugten, specialist in burn-out bij boeren.

Kaarten à € 8,50  zijn verkrijgbaar via www.gruitpoort.nl/melkrobots of aan de kassa van de Gruitpoort.

 

Gruitpoort Documentaireweken

Met het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) in volle gang, richt ook de Gruitpoort zich op het vertonen van documentaires. Van 17 t/m 28 november zijn er in het filmhuis van de Gruitpoort diverse topdocumentaires van het IDFA en het Nederlands Filmfestival te zien. Het Mysterie van de Melkrobots was alleen te zien tijdens het Nederlands Film Festival en gaat vanaf 7 december in roulatie in de filmhuizen. Op zondag 19 november is er bij de Gruitpoort in Doetinchem een speciale voorpremiere ingeleid door Maria van Genugten, specialist in Burn-out bij boeren. Na de voorstelling is er ruimte om naar aanleiding van de film in gesprek te gaan met Maria.

 

Het Mysterie van de melkrobots

Johan van Rijthoven is een Brabantse boer die net als zijn voorouders graag een gezond melkveehoudersbedrijf wil overdragen aan zijn kinderen. Om de melkproductie te verhogen, schaft hij een aantal melkrobots aan. Maar dan beginnen de problemen. De robots functioneren niet, de koeien willen er om mysterieuze redenen niet meer in, en de melkproductie loopt zo hard terug dat het bedrijf met de ondergang wordt bedreigd.

In HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS volgen we Johan en zijn familie in hun strijd tegen de ‘grootmachten’ die hen de ondeugdelijke melkrobots hebben geleverd. De Van Rijthovens dagen de multinational en de lokale dealer voor de rechter. Zal het hen lukken gecompenseerd te worden voor de geleden schade?

De strijd om gerechtigheid confronteert Johan niet alleen met de cynische machinaties van het hedendaagse landbouwbeleid, maar ook met zichzelf en zijn directe omgeving. Bovendien kampt hij met onbeheersbare krachten op zijn erf, die onder leiding van ‘energetisch manager’ Stef in goede banen moeten worden geleid…

HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS is een modern boerendrama, dat op unieke wijze inzicht geeft in de strijd om overleving die vele boeren in Nederland en Europa dagelijks voeren – maar dan achter gesloten deuren.

Vuk Janic | Nederland 2017 | 83 min.

 

Programma van de Gruitpoort documentaireweken:

 

 

 

 

 

 

 

Film - Voorpremiere: Het Mysterie van de Melkrobots

 

 

 

Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico’s en werken hard. Maar wat als er iets mis gaat? Met inleiding door Maria van Genugten, specialist in burn-out bij boeren.

 

zo 19 nov 14.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film - City of Ghosts

 

 

 

Activisten van 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' filmen na de bezetting door IS de gruweldaden om ze te tonen aan de wereld. Daarna zijn ze ook in het Westen nooit meer veilig.

 

vr 17 nov 20.30 | za 18 nov 15.00 | ma 20 nov 20.30 | vr 24 nov 16.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film - A Family Quartet

 

 

 

We volgen Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut en haar familie in de aanloop naar haar debuutalbum.

 

za 18 nov 20.30 | di 21 nov 14.00 en 20.30 | ma 27 nov 20.30 | di 28 nov 10.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film - I am not your Negro

 

 

 

Documentaireweken | James Baldwin begon aan een boek over de moorden op zijn vrienden Martin Luther King en Malcolm X. Raoul Peck (Lumumba) verfilmde het onafgemaakte boek.

 

vr 24 nov 20.30 | za 25 nov 15.00

 

 

 

 

 

 
 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 21 oktober 2019

Kapsalon Romy

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 21 oktober 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap