Online magazine: 'Passie gaat niet met pensioen'

28 nov

Hierbij presenteren we het eerste online magazine van Lang Leve Kunst, met als thema Passie gaat niet met pensioen.Dit eerste nummer vertellen we over het feestelijke symposium op 1 december en blikken we terug op de afgelopen jaren. Maar vooral willen we u als lezer meenemen in de wereld van ouderen, hoe zij samen met vrijwilligers kunst beleven en zo een rol in onze samenleving blijven spelen!

Thema: Passie gaat niet met pensioen, met daarin o.a.

Lang Leve Kunst gaat door!
Lang Leve Kunst en Naoberschap gaat door! We verlengen het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap met vier jaar en dat vieren we met een feestelijk symposium! "Dat je met kunst zoveel in beweging kan zetten, dat had ik toen we drie jaar geleden begonnen, niet durven dromen", vertelt programmaleider Machteld van der Meij.
Lees verder »
 
Aan de slag!
Bij Lang Leve Kunst gaan ouderen zelf actief aan de slag met kunst. Vrijwilliger Hermien Peters ziet tijdens deze kunstactiviteiten regelmatig hoe kwetsbare en soms eenzame ouderen onverwacht mooie momenten beleven. Zo blijkt graffiti spuiten zéker niet alleen geschikt voor jongeren en schrijft ze ter nagedachtenis aan mevrouw Van Heusden over hun prachtige ontmoetingen tijdens de Kunstuurtjes.
Lees verder »
 
Het gaat echt om kunst
Bij het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap worden vrijwilligers gecoacht bij de uitvoering van kunstactiviteiten met ouderen. Projectleider Rieke Schouten vertelt: "Wat opvalt is de manier van werken: van onderaf met een grote inbreng van ouderen zelf en van vrijwilligers. Met vrijwilligers 3.0, waarbij de vrijwilligers niet alleen meewerken in de uitvoering, maar ook in de planvorming."
Lees verder »
 
Het 'lege handen-gesprek'
"Als je op bezoek gaat bij iemand kom je normaal gesproken niet met lege handen. Maar bij het nieuwe project ‘Lange Leve Kunst, koffie en appeltaart’ op zorgcentrum Hyndendael in Hummelo gebeurt dat wel. Beeldend kunstenaar Lennart Brinkhuis en ik beginnen met een ‘lege handen-gesprek’", aldus vrijwilliger Hermien Peters.
Lees verder »
 

Veel leesplezier!

 

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 21 augustus 2019

Ballon

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 23 augustus 2019

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap