Online magazine Creativiteit als motor

10 apr

Hierbij presenteren we je Gruitpoort Educatie - Creativiteit als motor.Een online magazine boordevol bijzondere verhalen waarin we je meenemen in de wereld van de (Achterhoekse) kunsteducatie. Laat het je raken en inspireren!

Thema: Creativiteit als motor, met daarin o.a.

Co-creatie: chemie & toverkracht
Bij co-creatie gaan school en kunstenaar samen op weg vanuit een uitdaging waar een school voor staat. De creatieve motor gaat aan! Een creatief proces volgt dat barst van de 21e-eeuwse vaardigheden: kritisch denken, creativiteit, samenwerken… En prachtige resultaten volgen. En waar het begint? Bij een stukje chemie: een kunstenaar en een school die elkaar betoveren. Het is net liefde.
Lees verder »
 
Kies voor kunst!
Op 12 april is het splinternieuwe aanbod van Bureau Cultuur & School gepresenteerd! Bureau Cultuur en School biedt cultuureducatie dat aansluit bij passie en talent van kinderen. Het programma bestaat uit workshops, projecten en schoolvoorstellingen met thema’s uit wereldoriëntatie: het zogenaamde 'kant-en-klaar' aanbod. Scholen kunnen er ook voor kiezen om samen met een kunstenaar hun eigen project te ontwerpen: een co-creatie!
Lees verder »
 
‘Kunst mag het publiek moeite kosten’
Een rondleiding van leerkracht Esther Voortman (49) door basisschool de Kleine Prins in Doetinchem voelt als een expositiebezoek. Het is veelzeggend voor de wijze waarop kunst en cultuur volledig is doorvlochten in het lesprogramma van de vrijeschool. “Wij geven hier geen ‘fastfood’, maar ‘slow education’”, legt Esther uit. Ze deed met haar leerlingen mee aan kunstproject 'Zeg 't maar'.
Lees verder »
 
De grote expositie
Weet jij waar het getal 11 voor staat? Nee? Gids Vera uit groep 8 van de Bernardusschool in Keijenborg weet dat wel! Vakkundig staat ze de groepen ouders en belangstellenden bij de Grote Expositie in het thema Carnaval komen kijken te woord. “Het is het getal van de dwazen en de zotten”, zegt ze met een grote grijns op haar gezicht.
Lees verder »
 
Je mag zijn wie je bent
Kinderen een goede basis geven voor hun verdere ontwikkeling, is voor mij een essentiële taak van het onderwijs. En dan hebben we het niet alleen over het geven van de basisvaardigheden, maar vooral ook dat we hen leren waar hun kwaliteiten liggen in de breedste zin van het woord.
Lees verder »
 


Veel leesplezier!

Lees alle online magazines van de Gruitpoort »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap