Architectuur Prijs Achterhoek gaat samenwerken met de Gruitpoort

18 jun

Stichting Architectuur Prijs Achterhoek laat haar activiteiten vanaf nu organiseren door de Gruitpoort. Bestuurslid Guido Kamps: “De Architectuur Prijs Achterhoek is sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een begrip in de regio. Naast de jurering en uitreiking van de prijs zijn er ook scholenprojecten, bedrijfsbezoeken, filmvertoningen etc bij gekomen. Allemaal georganiseerd door de architecten in het bestuur, Gerhard Simonetti en Abel de Vries. Toen zij aangaven graag een stapje terug te doen, was het een logische vervolgstap om de organisatie bij de Gruitpoort te leggen. De stichting, 100% gefinancierd door het bedrijfsleven, heeft namelijk juist nu organisatiekracht nodig. Nu de economie weer aantrekt doen zich legio nieuwe kansen voor.

De Gruitpoort heeft veel ervaring met het professionaliseren van evenementen en projecten. De jurybijeenkomsten en architectuurfilmvertoningen deden zij al maar we zien juist kansen in de verbinding met hun andere activiteiten.”  Gaat ook de tweejaarlijkse uitreikingsavond dan vanaf nu plaatsvinden in de Gruitpoort? "Zeker niet" zegt Eefje Ernst, projectmedewerker. "De uitreiking is een te groot evenement voor de zaal Gruitpoort. Wij faciliteren en ondersteunen kansrijke initiatieven voor de Achterhoek, onafhankelijk van de locatie Gruitpoort.”

Gruitpoortdirecteur Ester van de Haar: "De organisatie van zo'n prestigieus evenement als de Architectuur Prijs Achterhoek is ons op het lijf geschreven. We kunnen verbindingen leggen binnen onze educatieafdeling maar ook met bijvoorbeeld Achterhoek in 3D, de architectuur-excursies en het Designcafé Achterhoek. Ook vanuit ons kwartiermakerschap voor het Cultuur&Erfgoedpact Achterhoek zie ik veel mogelijkheden. Omdat de prijs door de bouwsector zelf gedragen wordt, kunnen de activiteiten van de stichting doorgroeien naar een veel groter Architectuurplatform voor de bouwwereld. Bovendien past dit project ook goed bij de  faciliterende rol die straks het nieuwe Cultuurbedrijf (Amphion, Muziekschool, Gruitpoort) op zich zal nemen: (culturele) initiatieven vanuit de samenleving inhoudelijk en organisatorisch verstevigen. Zodat het culturele profiel van de Achterhoek zichtbaarder wordt en naar buiten toe beter gepositioneerd en ingezet kan worden voor het versterken van de regio.”

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 25 november 2020

I am Greta

Theater 2 december 2020

From Turkey with love

Events 26 november 2020

Slowdates

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap