Online magazine - Cursussen 2018/2019

9 sep

Hierbij presenteren we je Gruitpoort Cursussen - Kiezen voor een hobby.Stadsfeest 1 & 2 december
Op zaterdag 1 en zondag 2 september zullen onze docenten van de Gruitpoort korte workshops en demonstraties komen geven van hun eigen cursus op het Mark Tennantplantsoen. Kom een kijkje nemen en ervaar tussen 13.00 en 17.00 uur welke cursus bij jou past of ontdek een nieuwe hobby! 
Lees verder »

Thema: Kiezen voor een hobby, met daarin o.a.

Kiezen voor een hobby
"Het is mijn missie om anderen aan een hobby te helpen. Ik ontwikkel een cursusprogramma waar ieder creatief en talig persoon zich in kan vinden. Een programma waarin de vertrouwde en herkenbare cursussen staan, maar waar ook ruimte is voor vernieuwing, co-creatie en wensen", aldus Eefje Ernst, projectmedewerker Educatie.
Lees verder »
 
Werkelijk leren kijken
Hij wilde weleens weten of het wat voor hem was: lesgeven bij de Gruitpoort. Nu, 27 jaar later, geeft hij nog steeds vijfmaal per week cursussen (model)boetseren en beeldhouwen in steen en hout. Jozef Kemperman (64) deelt met zijn cursisten het 3D perspectief waarmee hij naar de wereld kijkt. Jozef: “De wereld is niet plat. Die draait, die beweegt, die verwondert.”
Lees verder »
 
12,5 jaar muziektheaterschool GRID
12,5 jaar geleden besloten de Gruitpoort en drie muziekscholen hun krachten te bundelen en werd muziektheaterschool GRID geboren. Bevlogen theatermakers en muzikanten Wendelien Wouters, Zwaan Stam en Carina Numan waren er vanaf het begin bij. En nog steeds zijn ze niet uitgekeken op elkaar. Integendeel, hun gebundelde creativiteit lijkt een onuitputtelijke bron te zijn!
Lees verder »
 
Op 'field trip' naar Italië
Italiaans docent Alberto Vaccaro kan je alles vertellen over zijn geboorteland Italië. Op 20-jarige leeftijd verhuisde hij naar Duitsland en hij woont nu ongeveer 24 jaar in Nederland. Hij is als allround reisadviseur en manager al meer dan 30 jaar actief op het gebied van reizen, vrije tijd en toerisme. Op de maandagavond verzorgt hij de cursus Italiaans Conversazione in de Gruitpoort en dit doet hij vol passie!
Lees verder »
 
Durf vragen te stellen
'Bestaat het verleden wel?', dat was de vraag die Nederlands historicus en filosoof Frank Ankersmit zichzelf stelde en de vraag waarmee hij student Marijn Parmentier fascineerde tijdens zijn opleiding geschiedenis. Het gaf de doorslag om filosofie te gaan studeren. Inmiddels doceert Marijn filosofie en maatschappijleer aan het Ludger College en verzorgt hij een cursus filosofie in de Gruitpoort.
Lees verder »
 

Veel leesplezier!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 9 juli 2020

La Odisea

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap