Ontknoping BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs op 8 oktober

1 okt

Opnieuw doen vijf steden mee aan het programma Age Friendly Cultural Cities. In april en mei tonen ze middels lokale manifestaties wat er binnen hun grenzen allemaal gebeurt rond ouderen en cultuurparticipatie. Doetinchem showde op 9 april haar inspanningen. Op de slotmanifestatie van 8 oktober in Zwolle maakt de jury van de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs bekend welke stad op cultureel gebied het meest age friendly is.

Op 30 september 2016 sloten vijf gemeenten (waaronder Doetinchem) en zorg- en onderwijsinstellingen een convenant af. De ondertekenaars spraken daarin de intentie uit om van september 2017 tot augustus 2021 in samenwerking en co-creatie mee te werken aan het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Deelname aan het programma Age Friendly Cultural Cities (AFCC) van het Fonds voor Cultuurparticipatie geeft dit al lopende programma een extra impuls, aldus Machteld van der Meij, programmaleider van cultureel centrum Gruitpoort. ‘Bij AFCC Doetinchem draait het om de verbinding van sociaal en cultureel. Daartoe werken we nauw samen met de welzijnsorganisatie Buurtplein.

Buurtplein kent de lokale gemeenschap en heeft veel persoonlijke contacten met ouderen en Gruitpoort brengt ervaring met kunstprojecten met ouderen, kunstenaars en vrijwilligers mee. Ons doel is ouderen vitaal te houden en mensen met elkaar te verbinden door middel van cultuur.’ Dat is geen overbodige luxe, weet Paul Pattijn, beleidsmedewerker Cultuur van gemeente Doetinchem: ‘Het leggen van verbindingen is nodig om de gevolgen van ontgroening en vergrijzing in de regio op te vangen. Gelukkig fungeren de AFCC -activiteiten als superlijm binnen het sociale domein. Gruitpoort en Buurtplein hebben samen een vliegwiel op gang gebracht.

Lees het gehele artikel op Cultuurparticipatie.nl »

Online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 16 oktober 2018

Figlia Mia

Lessen 16 oktober 2018

Tekenen en schilderen kinderen

Theater 27 oktober 2018

Het Wilde Oosten

Events 19 oktober 2018

Divercity Doetinchem

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap