Online magazine Educatie - The Dutch Way

8 okt

Hierbij presenteren we je Gruitpoort Educatie - The Dutch Way, de kracht van samenwerking.Thema: The Dutch Way, de kracht van samenwerken, met daarin o.a.

De nadruk op creativiteit
"Volgens de Britse professor Alma Harris is ons Nederlandse onderwijssysteem 'the best kept secret in education worldwide'. Maar dat onderwijssysteem staat onder druk. We zijn er niet zuinig genoeg op. En we zien niet waar we zo trots op zouden moeten zijn", aldus Gruitpoort directeur-bestuurder Ester van de Haar.
Lees verder »
 
Cultuur = Educatie
Cultuur is voor Gelderveste-bestuurder Frans Laarakker noodzakelijk als vast element in het onderwijs van nu dat kinderen voorbereidt op werken en leven in de 21ste eeuw. "Cultuur is educatie”, aldus Frans Laarakker. In deze vlog legt hij uit wat dat voor hem betekent.
Bekijk vlog »
 
Het Onderwijsgesprek
Herman Giesbers is onderwijsadviseur/manager bij IJsselgroep, een instelling voor zorg en onderwijs. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Het Onderwijsgesprek, een serie van 3 inspirerende avonden, die balanceren op de grens van onderwijs en maatschappij.
Lees verder »
 
Het Speelveld
Suzan Lutke is vaste 'inspirator' van Broedplaats Kunstdocent 3.0, de docentenpool van de Gruitpoort. Binnen het programma Cultuureducatie Met Kwaliteit inspireert Suzan leerkrachten in de regio met haar inzichten en verhalen.
Lees verder »
 
Peuter Power kunstproject Feest!
In opdracht van Bredeschool netwerk Doetinchem organiseert de Gruitpoort elk jaar het Peuter Power kunstproject voor 17 peuteropvanglocaties en kinderdagverblijven. In samenwerking met Bibliotheek West-Achterhoek maken we de vertaling van verhaal naar beweging, spel en zang. Kunstdocenten verzorgden dit jaar vertellingen, voorstellingen en workshops op locatie voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers met het thema ‘Feest’.
Lees verder »
 

Veel leesplezier!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 12 juli 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap