Achterhoek in 3D op de flaneersteiger

25 aug

De tentoonstelling van het project Achterhoek in 3D is te zien op de flaneersteiger aan de Oude IJssel. Sinds donderdag 22 augustus zijn de 3D-prints van de negen Achterhoekse gebouwen te zien in zuilen op de flaneersteiger.

Het project Achterhoek in 3D is onderdeel van het aanvalsplan binnenstad Doetinchem. Het is een samenwerking tussen het StadsLAB Doetinchem en de Gruitpoort.

In december 2016 is het project gestart met een verkiezing. Negen deelnemende gemeenten nomineerden ieder vijf unieke gebouwen en monumenten. Inwoners en liefhebbers van de Achterhoek konden stemmen op hun favoriet en daaruit zijn negen prachtige gebouwen gekozen.

In 2017 zijn de negen gekozen gebouwen 3D getekend door vrijwilligers van de Gruitpoort, leerlingen van het Ulenhof College en het Graafschap College. Uiteindelijk zijn de gebouwen 3D geprint en geëxposeerd in het Stadsmuseum.

Nu worden de negen 3D geprinte gebouwen getoond in de buitenruimte om zo de verbondenheid tussen de Achterhoek en Doetinchem te versterken. Op deze manier voelen, beleven en zien de bewoners en bezoekers de Achterhoek en zijn de gebouwen te bezichtigen voor iedereen.

Op donderdag 22 augustus vond voorafgaand aan de buitenfilm om 21.15 uur bij de IJsselkade de opening plaats van de negen zuilen met de negen 3D geprinte gebouwen erin.

Iedereen is van harte welkom om de zuilen te komen bewonderen.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 22 oktober 2020

De Schooltuin

Events 22 oktober 2020

Slowdates | Jonge gasten

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap