Nieuwe stoelen voor de theaterzaal

14 jan

Update 14 januari:

We hebben inmiddels €6000,- (75%) binnen. Met nog €2000,- te gaan betekent het dat we gaan aftellen, ook in het aantal dagen dat we nog hebben voor het bedrag binnen moet zijn. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om te doneren, bijvoorbeeld met de Hoge Nood actie op de Gruitpoorttoiletten...

Update 5 januari:

Meer dan 80 mensen hebben inmiddels maar liefst €5500,- bijgedragen aan onze stoelenactie, daarmee staan we op 67%! 82 bijdragen, van zeer nuttige tientjes tot jeetje wat gul, elk bedrag helpt richting ons streefbedrag. Die steun voelt fantastisch, maar ook jullie woorden doen ons veel. Kijk eens wat er zoal over ons gezegd wordt door de donateurs:
 
Kunst en cultuur maakt het leven zoveel aangenamer. Veel succes met jullie mooie werk.
 
Kunst en cultuur moeten versterkt worden in Doetinchem. De Gruitpoort wacht niet af maar gooit het roer om en investeert. Top!
 
Fijn dat de Gruitpoort er is en mooie films vertoont. Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die dit al 40 jaar mogelijk maken.
 
Fijn dat je voor een redelijk bedrag mooie films kunt volgen. En ook fijn dat er diverse cursussen zijn.
 
Wat een leuke en creatieve manier om de stoelen neer te zetten. We dragen graag een steentje bij.
 
Belangrijk dat De Gruitpoort een goed gefaciliteerde organisatie blijft.
Omdat de Gruitpoort mooie dingen doet voor Doetinchem.
 
Met het mooie en goede aanbod van films en een variatie van andere culturele activiteiten horen ook mooie en goede stoelen om te zitten.
 
Wij gaan al naar het filmhuis zolang het bestaat. Erg leuke aanpak van de actie met dat geinige filmpje! Veel succes
 
Aangezien ik de Gruitpoort als m'n tweede huis beschouw, zit ik graag op comfortabel meubilair
 
Film is belangrijk. De Gruitpoort maakt dit mogelijk. Lekker zitten maakt onderscheid en kwaliteit!
 
Waardevolle plek voor Doetinchem, met hart voor mensen en creativiteit!
Omdat ik De Gruitpoort Film en Theater een warm toe draag
 
Kleine bijdrage voor groot belang!
 
Uit respect voor de vrijwilligers!
 
Kom graag bij de Gruitpoort. Nieuwe stoelen zou heel fijn zijn en alle
kleine beetjes helpen.
 
“Het zou toch mooi zijn als we op korte termijn in beide zalen op comfortabele stoelen naar een super filmaanbod kunnen kijken.”
 
Omdat je bij de Gruitpoort altijd het gevoel hebt welkom te zijn.
 
Ik draag de Gruitpoort een warm hart toe. De medewerkers weten met weinig middelen een grote bijdrage te dragen aan creatieve educatie!
 
De sfeer en het programma zijn super!
 
Het enthousiasme van John en zijn vrijwilligers verdient een mooie zaal!
 
Soms heb je als filmhuis net dat kleine zetje in de rug nodig, zodat het publiek lekker kan zitten met een steuntje in de rug.
 
De Gruitpoort is een fantastische locatie waar ik graag kom. Ik zit ook vaak op die rode stoelen en draag graag mijn steentje bij!
 
Omdat het nog fijner wordt om films te kijken in de Gruitpoort als er goede stoelen in zaal 1 komen.
 
Omdat de Gruitpoort de plek is waar je zoveel moois kunt zien en als je dan ook nog comfortabel zit....

 

Update 29 december: Yes, we zijn over de helft! Met nog de hele maand januari voor de boeg zijn we nu al over helft van het benodigde bedrag. Al meer dan €4000,- hebben jullie met zijn allen gedoneerd. Wat fantastisch! Met jullie hulp gaan die nieuwe stoelen er dus vast komen. Doneren kan nog tot 31 januari via www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen, en tegenwoordig ook via de collectebus bij de kassa!

 

Update 20 december: Na een week is inmiddels al meer dan 2500 euro binnengekomen voor onze nieuwe theaterstoelen! Bedankt mensen, we zijn erg vereerd! De actie loopt nog tot 31 januari, ook jouw hulp kunnen we nog goed gebruiken. Ga naar www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen voor informatie en donaties.

De Gruitpoort theaterzaal is al 20 jaar de plek waar je de prachtigste voorstellingen, films en debatten kunt zien. Of het nu lange avonden, warme middagen of snelle ochtenden zijn, altijd zit je op één van de 106 rode stoeltjes van onze zaal. Van een afstand zien ze er nog prima uit maar als je er langer dan een uur op moet zitten...

De telescopische tribune functioneert nog uitstekend maar de stoelen zijn aan het eind van hun latijn. Niet eens zozeer de bekleding, we hebben alleen maar nette klanten. Maar met name de kussens en het mechaniek zijn door het jarenlange en steeds veelvuldiger gebruik he-le-maal op,

Sinds 1 december hebben we bovendien een 2e zaal waarvoor we prachtige zwarte Lux’e zetels uit Nijmegen hebben kunnen overnemen, Dus als mensen bij de ene film in zachte kussens kunnen wegdromen en de andere keer op wiebelige harde houten plankjes moeten zitten, wordt de kans op klagende klanten alleen maar groter.

Zoals een cultuurambtenaar eens zei:“De Gruitpoort, waar je graag ziet, maar niet graag zit”. De Gruitpoort heeft een totale vervanging van de stoelen nodig voor haar meest beeldbepalende ruimte, de theaterzaal.

Doneer tot 31 januari via www.gruitpoort.nl/nieuwestoelen

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 19 januari 2020

The Best of IDFA on Tour 2019-2020

Theater 8 mei 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 20 januari 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap