Opening Cultuurkwartier

5 sep

 

Met de opening van het CultuurKwartier Doetinchem op zondag 15 september stellen een aantal  organisaties zich ten doel om het culturele hart te worden van de grootste gemeente van de Achterhoek. De wijk waar muziek, theater, culinaire uitingen, film, kunstexposities en culturele evenementen samenkomen. De plek waar je van schoonheid kunt genieten. Waar je schoonheid kunt creëren. Waar alles wat je mens maakt, binnenkomt. In je hoofd. In je hart. In het diepst van je ziel. Die plek is CultuurKwartier Doetinchem .
 
Het CultuurKwartier is een samenwerking van cultureel ondernemers op en om het Lookwartier. Zij willen de handen ineen slaan om cultuur in Doetinchem nog meer op de kaart te zetten en te laten zien wat ze in huis hebben. Door de kwaliteiten van de ondernemers te bundelen, wordt de prachtige wijk een bruisend centrum voor de regio.
 
Op zondag 15 september worden de deuren van de verschillende culturele ambassadeurs opengezet voor de inwoners van de regio en worden er gratis voorstellingen van een kwartier aangeboden.
 
Om 11 uur wordt het CultuurKwartier officieel geopend door wethouder Loes van der Meijs. Dit gebeurt door het 1e kwartiertje in te luiden bij Villa Ruimzicht met hulp van de muziekschool en een verrassende klokkenact.  
 
Daarna volgt men de reisleiders en de schoenstappen door de wijk naar het beste theater van Nederland; Schouwburg Amphion geeft deze dag een verrassende (in)kijk in het theater. In de Gruitpoort worden deze middag 3 korte films van Harko Wubs vertoond, treedt de band Het Brandt op en opent de expositie Van boom tot beeld: Gruitpoorters hebben één boom gekapt en in stukken gezaagd en van elk stuk een eigen kunstwerk gemaakt. Natuur en cultuur ineen.
 
Tijdens het kwartiertje Stadsmuseum om 12.30 uur staat het postkantoor van vroeger centraal. De hele dag zijn er activiteiten rondom de kunstuitleen en Open Monumentendag 2013. Bij het Borghuis is er muziek.  
 
Vanaf 13.30 tot 15.00 wordt het programma herhaald. Deze dag willen de culturele ondernemers de inwoners laten zien dat de culturele wijk bruist! Iedereen is meer dan welkom om dit te ondervinden en toegang is overal gratis. De tocht kan worden gemaakt door de reisleiders te volgens of de toerbus te nemen die de route volgt die ook komt langs het Web, het Amphionpark en meer bijzondere plekken in de nieuwe culturele wijk; Het CultuurKwartier.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 september 2020

Het Verdriet van de Achterhoek

Events 1 oktober 2020

Comedy in Doetinchem

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap