Mantelzorgersavond: licht dementerenden verhalen laten vertellen

14 nov

De bijeenkomst is niet voor de ouderen zelf bedoeld, in januari zijn er twee speciale vertelochtenden voor mensen met lichte PGproblematiek, samen met hun mantelzorgers. Deze avond is bedoeld als voorbereiding voor deze vertelochtenden, maar hij is ook ‘los’ te bezoeken.

Graag nodigen we mantelzorgers uit voor deze avond op
 
Maandag 16 december
van 19.00 tot 20.30 uur

U kunt zich aanmelden via
sak@gruitpoort.nl

Entree is gratis dankzij financiële steun van verschillende fondsen.
 
Verhalenochtenden in januari
Tijdens verhalenochtenden in januari gaan ouderen met lichte PGproblematiek in gesprek met hun mantelzorgers op zoek naar een mooi verhaal. En verhalen zijn er genoeg want iedereen heeft wel wat te vertellen. Bijvoorbeeld over vroeger, over school, werk, familie, de oorlog, eerste liefde, alles kan. Iedereen is uiteraard helemaal vrij in de keuze van zijn verhaal. Samen met de docent wordt er dan bekeken hoe de verhalen mooi, leuk of spannend verteld kunnen worden.
 
Licht dementerenden
Het bijzondere van deze verhalenochtenden is dat ze voor licht dementerenden mensen én hun mantelzorgers zijn. Het doel van de verhalenochtenden is om plezier aan het vertellen van verhalen te beleven. Want dat kan ook als het wat lastiger is om de draad vast te houden.
 
Opzet workshop in januari
De oudere vormt bij de workshop een koppel met één van zijn vaste mantelzorgers. De workshop bestaat uit twee verhalenochtenden. Als koppel doe je dus aan beide ochtenden mee. Er is geen voorbereiding nodig en mensen hoeven van te voren niet te weten wat ze willen vertellen. De vertelochtenden zijn woensdag 22 en 29 januari van 10.30 uur tot 12.00 uur. Locatie is de Gruitpoort in Doetinchem. Dankzij een financiële steun  van verschillende fondsen kan deze workshop gratis aangeboden worden.
 
Boaz Boele
De workshops worden gegeven door Boaz Boele, theatermaker en docent.  Boaz is als theaterdocent afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Sindsdien is hij als regisseur, trainer en docent verbonden aan heel diverse projecten. Boaz werkt graag met verschillende leeftijden, van
 kinderen van 4 jaar tot mensen van boven de 100. Hij maakte met een groep bejaarde spelers de voorstelling ‘Later als ik groot ben...’.
 
Verhalenoogst
Het project bestaat uit nog andere activiteiten. In november waren er schrijfworkshops. Middelbare scholieren van verschillende scholen interviewden ouderen interviewen en maken geïnspireerd door die verhalen op school gedichten en kunstwerken. En koren en theatergroepen maken speciale verhalenvoorstellingen. Die voorstellingen worden op ca. 15 verschillende locaties uitgevoerd. Een ware verhalenoogst dus.
Het Servicepunt Amateurkunst heeft Verhalenoogst in samenspraak ontwikkeld met Sensire, Markenheem, Azora, Diafaan, het Rietveldlyceum, het Almendecollege, Alzheimer Doetinchem, Stichting Welcom en verschillende koren en toneelverenigingen.
Verhalenoogst is mogelijk dankzij de financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 26 mei 2019

Werk ohne Autor

Lessen 28 mei 2019

3D Lab

Theater 12 juni 2019

Het einde van het leven

Events 26 mei 2019

DjazzVibes @Grutstraat: DjazzVibes Brunch

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap